«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί» αναφέρει η ΝΔ, προτείνοντας για την προεδρία του ΕΣΡ τον Αθανάσιο Κουτρομάνο, τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει:

«Για αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

» Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ τον Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

» Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

» Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της ΝΔ για λύση.

» Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση.

» Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ.»