Τρεις ώρες μετά τη λήξη του γκραν πρι στο Μεξικό και ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύριζε την τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών – και ενώ ήδη είχε δεχθεί ποινή 5 δευτερολέπτων ο Μαξ Φερστάπεν λόγω αντικανονικής προσπέρασης ( ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή κατείχε το τρίτο σκαλί του βάθρου), οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να «ρίξουν» και στον οδηγό της Ferrari άλλη μια ποινή 10 δευτερολέπτων, επειδή παρεμπόδισε να τον προσπεράσει ο Ντανιέλ Ρικιάρντο τηςRed Bull.

Κατά την γνώμη των αγωνοδικών, παραβίασε την πρόσφατη οδηγία την οποία εξέδωσε η FIA, πως… «Απαγορεύεται η αλλαγή κατεύθυνσης και η παρεμπόδιση οδηγού στην προσπάθειά του να προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα, στη φάση φρεναρίσματος». Έτσι, ο Ντανιέλ Ρικιάρντο για λογαριασμό της Red Bull κατέκτησε – έστω και με καθυστέρηση – την τρίτη θέση.

Να σημειωθεί ότι το χθεσινό γκραν πρι στο Μεξικό το κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον , που τον φέρνουν και πάλι κοντά στον πρωτοπόρο βαθμολογικά Νίκο Ρόσμπεργκ με το πρωτάθλημα για την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών να παίρνει και πάλι φωτιά.

Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes- Benz μειώθηκε στους 19 βαθμούς ( ο Ρόσμπεργκ έχει 249 βαθμούς και ο Χάμιλτον 330 βαθμούς). Πίσω από τα ασημένια βέλη της γερμανικής ομάδας μπορεί να τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν τηςRed Bull, όμως, λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε, αναγκάστηκε να παραχωρήσει την τρίτη θέση στον Σεμπάστιαν Φέτελ.