Ποινή κάθειρξης 1.503 ετών επιβλήθηκε σε άνδρα 41 ετών από την Καλιφόρνια, ο οποίος βίαζε συστηματικά – δύο και τρεις φορές την εβδομάδα επί τέσσερα χρόνια – την έφηβη κόρη του. Το Δικαστήριο του Φρέσνο, στην Κεντρική Καλιφόρνια, επέβαλε μία από τις μεγαλύτερες ποινές στην ιστορία του, καθώς έκρινε ότι ο άνθρωπος αυτός «αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία» χωρίς να δείξει ίχνος μεταμέλειας.

Η νεαρή γυναίκα, 23 ετών σήμερα, έπεσε αρχικά θύμα βιασμού από έναν οικογενειακό φίλο. Ο πατέρας της ωστόσο, αντί να την προστατεύσει, τη μετέτρεψε σε «κομμάτι της ιδιοκτησίας του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.Έκτοτε, από τον Μάιο του 2009 έως τον Μάιο του 2013, ο πατέρας της τη βίαζε έως και τρεις φορές την εβδομάδα, έως ότου εκείνη βρήκε το κουράγιο να δραπετεύσει.

«Όταν με κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας μου ήμουν νέα, αδύναμη και ανυπεράσπιστη», κατέθεσε η 23χρονη στο Δικαστήριο τονίζοντας ότι ο πατέρας της ουδέποτε έδειξε μεταμέλεια για τον πόνο που της προκάλεσε. Προτού καταδικαστεί, ο πατέρας απέρριψε δύο συμφωνίες, η μία για 13 χρόνια φυλάκιση και η άλλη για 22 εφόσον ομολογούσε την ενοχή του.

Η τελική ποινή που του επιβλήθηκε είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με ανάλογη υπόθεση στη Μοντάνα των ΗΠΑ. Στη δεύτερη υπόθεση, ο πατέρας βίαζε τη 12χρονη κόρη του, αλλά του επιβλήθηκε 30ετή ποινή με αναστολή επειδή ομολόγησε την ενοχή του.