Κατά γενική ομολογία ο Λουκ Στιλ είναι ένας καλός, σταθερός και αποτελεσματικός τερματοφύλακας. Το καταδεικνύει το θετικό πρόσημο που έχει στις περισσότερες από τις 85 παρουσίες του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οταν όμως ο άγγλος γκολκίπερ γκελάρει, φροντίζει να το κάνει με εκκωφαντικό στυλ. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο άλλωστε δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ούτε αργότερα σε κάποια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ προτού καταλήξει στην Τσάμπιονσιπ. Χθες το απόγευμα ο 32χρονος άσος των Πρασίνων πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια (;) γκέλα του, η οποία για κακή τύχη της ομάδας του ήταν διπλή. Η νίκη (2-1) της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο προήλθε από μια σέντρα (κατά παραδοχή) του Ντε Λούκας (34′) που εξελίχθηκε σε καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, αφού κατέληξε στα δίχτυα του «τυφλωμένου» από τον ήλιο Στιλ, και από ένα θαυμάσιο ψηλοκρεμαστό σουτ του Βασιλακάκη (66′) που συνέλαβε κοιμώμενο και εκτός θέσης τον Αγγλο. Προηγουμένως (62′) ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει (1-1) με τον φιλότιμο Λέτο, ο οποίος αντικατέστησε στο ημίχρονο τον μονίμως «τσιτωμένο» Γουακάσο που ξαναφλέρταρε με την κόκκινη κάρτα. Ο προπονητής του Τριφυλλιού Αντρέα Στραματσόνι για ακόμη ένα παιχνίδι έδωσε την εντύπωση ότι, ως προς τον σχεδιασμό του αγώνα και τον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας, κράτησε τα γκέμια της ομάδας του θέλοντας πρωτίστως να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα, ενώ δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι στην εξέλιξή του.

Μετά το τέλος του αγώνα πάντως έδειξε ενοχλημένος για την απόδοση σημαντικών παικτών του λέγοντας ότι «ορισμένοι ποδοσφαιριστές αξίας έπαιξαν χειρότερα από ό,τι περιμέναμε» και συμπλήρωσε: «Αν θέλουμε να παλέψουμε για την πρώτη θέση δεν πρέπει να χάνουμε τέτοια ματς. Συναντήσαμε πολλές δυσκολίες ειδικότερα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πρέπει να αντιδράσουμε χωρίς δικαιολογίες και να βρούμε τι δεν πήγε καλά, τα λάθη μας, τι μπορούμε να βελτιώσουμε και ποιοι είναι σε καλύτερη κατάσταση, γιατί κάποιοι δεν ήταν».

Δεν έχει άδικο, πάντως, καθώς πέραν του Στιλ σε κακή ημέρα βρέθηκαν και οι Μέστο, Ζέκα, Λουντ, Χουλτ αλλά κυρίως ο Μπεργκ, ο οποίος ήταν αγνώριστος συγκριτικά με τις προηγούμενες εξαιρετικές εμφανίσεις του. Το ζητούμενο πλέον για τον ΠΑΟ είναι να βρει το γιατρικό άμεσα καθώς την Πέμπτη έπεται η κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σταντάρ στη Λιέγη, που εν πολλοίς θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Μολέντο, Σάμπα, Λεντέσμα (90′ Ρινάλντι), Ζέκα, Γουακάσο (46′ Λέτο), Λουντ (69′ Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου (55′ Νιέτο), Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (66′ Λάζιτς), Λουσέρο, Βασιλακάκης (75′ Καρασαλίδης), Γιουνές.