Στη δική του πρεμιέρα στην αναδιαρθρωμένη Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να φορέσει το νέο αγωνιστικό προσωπείο του, επιστρατεύοντας αγωνιστικά στοιχεία που χαρακτήριζαν και ανέδειξαν σε «θρύλο» τον προπονητή της αποψινής (21.15, Novasports 2) αντιπάλου Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Πράσινοι συναντούν ξανά στο ΟΑΚΑ έναν «δικό τους» άνθρωπο, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στοχεύοντας να αντιτάξουν ταχύτητα και αθλητικότητα στα βαριά κορμιά της μόνιμης (από τη σεζόν 2010-11 και εντεύθεν) πρωταθλήτριας Λιθουανίας, που εμφανίζεται ως ένας εκ των αδύναμων κρίκων μεταξύ των 16 ομάδων της διοργάνωσης.

«Ηταν αρκετά δύσκολο να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει ώς τώρα με δυνατούς αντιπάλους ή δεν έχει παίξει πλήρης στους αγώνες της προετοιμασίας. Συνολικά, βλέποντας το ρόστερ του Παναθηναϊκού μπορείς να πεις ότι έχει εξαιρετική ομάδα. Χωρίς αμφιβολία, ο Καλάθης και ο Μπουρούσης ξεχωρίζουν ως οι πιο επικίνδυνοι παίκτες και θα χρειαστεί να κάνουμε τις ανάλογες αμυντικές προσαρμογές, ενώ πρέπει να σταματήσουμε και τους σουτέρ τους», υποστήριξε ο «Σάρας», ο οποίος φόρεσε σε δύο δόσεις (2007-2010 και 2011-12) την πράσινη φανέλα κατακτώντας την Ευρωλίγκα, τρία Πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδας.

Το πρόβλημα για τη μηχανή του Παναθηναϊκού είναι ότι θα κληθεί να λειτουργήσει χωρίς το βασικό γρανάζι της, τον Μάικ Τζέιμς, πάνω στον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε στηρίξει όλο τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας του, προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τους αυτοματισμούς του Αμερικανού με τον πρώην συμπαίκτη του στη Λαμποράλ Κούτσα Γιάννη Μπουρούση. Την ίδια στιγμή, οι Πράσινοι συνεχίζουν να σκαλίζουν την αγορά αναζητώντας απεγνωσμένα τον αντικαταστάτη του Τζέιμς, ενώ η υπόθεση του Ομάρ Κουκ έδειχνε χθες να έχει κολλήσει λόγω του ότι η Εστουντιάντες δεν έβρισκε ικανό διάδοχο.