Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) έκανε δεκτή την έφεση που είχε καταθέσει η Μαρία Σαράποβα για τη μείωση της ποινής αποκλεισμού που της έχει επιβληθεί, όπως δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο TASS ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τένις, Σαμίλ Ταρπίσεφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) είχε επιβάλει στις 8 Ιουνίου διετή αποκλεισμό στη Σαράποβα, η οποία βρέθηκε «θετική» στην απαγορευμένη ουσία «meldonium» στο εφετινό Όπεν Αυστραλίας, και την επομένη η 29χρονη Ρωσίδα προσέφυγε στο CAS κατά της ποινής της, η οποία είχε αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου 2016.

Εξαιτίας του αποκλεισμού η 29χρονη Ρωσίδα, η οποία έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, έχασε, μεταξύ άλλων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πλέον η ποινή της Σαράποβα μειώθηκε στους 15 μήνες και η Ρωσίδα μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες στις 26 Απριλίου 2017. «Είναι καλό, μείωσαν την ποινή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ταρπίσεφ και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να παίξει στην εθνική ομάδα και να νικήσει στους επόμενους Ολυμπιακούς για μας».