Η Γαλλία καταδίκασε τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Χαλέπι, το Σάββατο, τονίζοντας ότι ο βομβαρδισμός υποδομών υγείας και του προσωπικού τους, στην περικυκλωμένη συριακή πόλη, αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Οι δράστες των επιθέσεων αυτών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους. Η Γαλλία κινητοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επιδιώκουμε τον τερματισμό αυτής της απαράδεκτης τραγωδίας,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν-Μαρκ Ερό

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού, του τμήματος αυτής της διαιρεμένης συριακής πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, επλήγη με βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μια βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ της SAMS, μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς και ένα ακόμα, είχαν γίνει στόχοι βομβαρδισμών και την Τετάρτη.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Υποστηριζόμενες από αεροπορικά πλήγματα των ρώσων συμμάχων τους, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσαν στις 22 Σεπτεμβρίου επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Από τις συνοικίες του δυτικού Χαλεπιού που ελέγχουν, προχώρησαν προς το κέντρο και το βόρειο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.