Το βιογραφικό του μόλις πρόσφατα κέρδισε ένα ακόμη credit: εκείνο της επερχόμενης συνεργασίας του με τον θρυλικό συνθέτη της κινηματογραφικής μουσικής Μισέλ Λεγκράν. Ο ερμηνευτής Γιώργος Περρής θα βρεθεί τον Νοέμβριο στη Ρωσία για δύο συναυλίες με τη Συμφωνική της Μόσχας και τη Συμφωνική της Αγίας Πετρούπολης υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου με τρία Οσκαρ συνθέτη («Yentl», το «Summer of ’42» και το «Υπόθεση Τόμας Κράουν»). Αύριο πάλι θα μοιραστεί τη σκηνή του Ηρωδείου με τον Μάριο Φραγκούλη και τους εκλεκτούς καλεσμένους τους: τον βραβευμένο με έξι Γκράμι συνθέτη, ενορχηστρωτή και παραγωγό Χόρχε Καλαντρέλι, την πολυβραβευμένη αυστραλή τραγουδίστρια Τίνα Αρένα (με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 15.000.000 δίσκους), τη σοπράνο Ντανιέλα Λουγκάσι και τον Aris Athan.

Εμφανίσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, λαμπερές συνεργασίες κι ένα καλοκαίρι με sold out συναυλίες μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη. Κι όμως παραδέχεται ότι η αναγνωρισιμότητά του στην Ελλάδα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο. «Σε αυτό φταίω και εγώ. Για ένα μεγάλο διάστημα, λόγω των υποχρεώσεών μου στο εξωτερικό, δεν εμφανίστηκα καθόλου στην Ελλάδα. Ο κόσμος έχασε τα ίχνη μου. Γι’ αυτό ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω φέτος με τον δίσκο και την περιοδεία που πραγματοποιήσαμε με τον Μάριο Φραγκούλη. Από την άλλη, έχω ένα σταθερό κοινό που με αγαπά και με ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια και που μεγαλώνει συνεχώς. Θα ήμουν αγνώμων, όμως, αν δεν ήμουν ευχαριστημένος με όλα τα δώρα που μου έφερε η ζωή».

Η εποχή μας από τι είδους ερμηνευτές έχει ανάγκη και τι αναδεικνύει; «Οπως όλες οι εποχές, πιστεύω πως έχει ανάγκη από καλλιτέχνες που είναι αληθινοί απέναντι σε αυτό που θέλουν να προσφέρουν στον κόσμο, που δεν φοβούνται να πουν τη δική τους αλήθεια. Δεν πιστεύω στο πολιτικό τραγούδι, πιστεύω πως ο έρωτας και η ομορφιά μέσα από το τραγούδι είναι η μεγαλύτερη επανάσταση και αυτό που πραγματικά ηρεμεί και ημερώνει τις ψυχές. Σε καιρούς τόσο σκοτεινούς το τραγούδι και η τέχνη γενικότερα δεν είναι πολυτέλεια. Η μουσική αναπτερώνει, προβληματίζει, ανακουφίζει και σώζει ψυχές».

INFO

Μάριος Φραγκούλης – Γιώργος Περρής, «Mediterranea», απόψε στις 21.00 στο Ηρώδειο