Ο Παναθηναϊκός «ζευγάρωσε» τις νίκες του στη Super League, καθώς συνέτριψε 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 4η αγωνιστική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» ήταν ο Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (38΄, 76΄), ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν ακόμη οι Λουντ (54΄) και Λέτο (88΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αγωνιζόταν από το 22ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Πασχαλάκη για μπλοκάρισμα της μπάλας εκτός περιοχής,ενώ στο 68΄ τέθηκε νοκ άουτ ο Ακόστα (τράβηγμα) χωρίς να αντικατασταθεί λόγω του ότι ο Πετράκης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Έτσι, ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες.

Η προβληματική εμφάνιση των «πρασίνων» στην αρχή της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε μία άνετη επικράτηση, όχι γιατί η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έπαιξε φοβερό ποδόσφαιρο, αλλά διότι βοηθήθηκε πάρα πολύ από την αποβολή του

τερματοφύλακα Πασχαλάκη στο 22΄. Με 10 παίκτες οι Γιαννιώτες δέχτηκαν το πρώτο γκολ πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο με το…καλημέρα στην επανάληψη, οπότε ήταν αδύνατο γι΄ αυτούς να αντιδράσουν στη συνέχεια, γνωρίζοντας την πρώτη εφετινή τους ήττα.

Το αν ο Παναθηναϊκός ήταν επηρεασμένος από την ήττα της Πέμπτης στο ίδιο γήπεδο από τον Άγιαξ, αν έφταιγε η ζέστη ή, το σύστημα που επέλεξε για μία ακόμη φορά ο Αντρέα Στραματσόνι (5-3-2 με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και πάλι), αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια.

Η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν ρυθμό και φαντασία στο παιχνίδι τους, δε μπορούσαν να παίξουν ούτε από τον άξονα, ούτε από τα πλάγια, και για 22 λεπτά ο ΠΑΣ είχε βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους ελέγχοντας πλήρως το ματς.

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν από το τραγικό λάθος του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο 27χρονος χωρίς να πιέζεται από κανέναν στο 22΄ βγήκε για να μαζέψει μία «χαμένη μπαλιά» και μπλόκαρε τη μπάλα εκτός μεγάλης περιοχής.

Ο διαιτητής Σελίμος τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα κι από κει και πέρα τα πράγματα «πήραν το δρόμο τους. Ο Στραματσόνι έκανε το αυτονόητο, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, βγάζοντας από το ματς τον Ιβανόφ και περνώντας τον Βιγιαφάνες και το γκολ δεν άργησε να έρθει για το «τριφύλλι».

Από την πολύ ωραία σέντρα του Κουλιμπαλί στο 38΄ ο Μπεργκ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Σουηδός σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Περιστερίδη, μετά την εξαιρετική ενέργεια από δεξιά του Κουλιμπαλί.

Ο Παναθηναϊκός, που κυριάρχησε από το 25΄, έχασε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, την πρώτη με τον Λέτο που αστόχησε εντελώς μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ένα λεπτό μετά με τον Μπεργκ να πλασάρει σε άδεια εστία, αλλά ο Τζημόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή. Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι στην αρχή της φάσης (μαρκάρισμα του Κοζορώνη στον Λέτο), χωρίς να είχαν δίκιο.

Το παιχνίδι, ουσιαστικά τελείωσε στο 54΄. Ο Μπεργκ με εξαιρετική ασίστ είδε τον Λουντ που είχε βγει ως «κρυφός» επιθετικός και ο Φινλανδός με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 2-0.

Πιο… στραβά δε μπορούσαν να πάνε τα πράγματα στη συνέχεια για τους Ηπειρώτες, καθώς στο 68΄ τραυματίστηκε ο Ακόστα και έμεινε εκτός αγώνα αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες (είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από τον Γιάννη Πετράκη).

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ στο 75΄ μετά τον άψογο συνδυασμό, Μπεργκ-Λέτο, την ασίστ του Αργεντινού στο Σουηδό κι ο τελευταίος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (3-0).

Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Λέτο με γωνιακό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-0).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μπεργκ (78΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ (57΄ Εμποκού), Σάμπα, Χουλτ, Λεντέσμα, Λέτο, Μολέδο, Ιβανόφ (34΄ Βιγιαφάνες), Κουλιμπαλί

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος (46΄ Γαρουφαλιάς), Κούτρης (62΄ Ζάιρο), Κόντε, Ακόστα, Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Μαμπούλου (26΄ Περιστερίδης)