Στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Μπρατισλάβα λαμβάνει μέρος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σε δηλώσεις της τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το μέλλον της ΕΕ.

«Έχουμε διαφορές από τους συντηρητικούς που δεν βοηθάει να υποβαθμίζουμε, να τις κρύβουμε κάτω από το χαλί. Δίνουμε την εντύπωση ότι ταυτιζόμαστε με το Λαϊκό Κόμμα και τις συντηρητικές απόψεις τους. Ο κ. Γιούνκερ εξαφάνισε τη λιτότητα από την ομιλία του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκε η λιτότητα και οι συνέπειες της από τη ζωή μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αδικούμε τον εαυτό μας. Εμείς δεν έχουμε τις πιο προοδευτικές προτάσεις; Γιατί να είναι το μήνυμα μας θολό και ασαφές;» αναρωτήθηκε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ποσοτικούς στόχους για την καταπολέμηση της ανεργίας, αναπροσαρμόζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας, με εξαίρεση των δαπανών για την εκπαίδευση και την κατάρτισης.

Δράση ζήτησε επίσης και στο προσφυγικό, υπενθυμίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πρώτοι έθεσαν το το ευαίσθητο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών.