Το μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι που φορούσε χθες ο πάντα απλός Δημήτρης Διαμαντίδης έγραφε «Living a Dream» και απεικόνιζε έναν άνδρα που κατευθύνει το κανό του σε ένα εξωτικό νησάκι στη μέση τού πουθενά.

Ευτυχώς για το μπάσκετ, ο εμβληματικός (τέως πια) αρχηγός του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ο οποίος σε ηλικία 36 ετών αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, δεν σκοπεύει να «ζήσει το όνειρό του» σε ένα απομονωμένο νησί. Οπως αποκάλυψε, επεξεργάζεται ένα project που σχετίζεται με το άθλημα, το οποίο υπηρέτησε με υπέρμετρο σεβασμό. Αύριο (21.00, NS3) ο Διαμαντίδης θα βραβευθεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods και εν συνεχεία θα αγωνιστεί για λίγα λεπτά στη φιλική αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Δημήτρης θα μείνει εκτός μπάσκετ» υπερθεμάτισε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος δεν θα ξεχάσει τη στιχομυθία μετά την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου στο κέντρο διασκέδασης που είχε επιλέξει ο Παναθηναϊκός για τα επινίκια. «Με πλησίασε και με ρώτησε “αύριο τι ώρα έχουμε προπόνηση κόουτς;”. Και ενώ του εξήγησα ότι η επομένη ήταν ημέρα ξεκούρασης, εκείνος πήγε στο ΟΑΚΑ για να κάνει σουτ με τον γυμναστή της ομάδας Σάββα Αρώνη. Αυτός είναι ο Διαμαντίδης. Είναι τεράστια τιμή που συνεργάστηκα μαζί του. Του αξίζει αυτή η τιμή και μπράβο στον Παναθηναϊκό που διοργανώνει αυτή την εκδήλωση».

Το πόσο σημαντικός υπήρξε ο Διαμαντίδης στην ιστορία του Παναθηναϊκού φαίνεται από το γεγονός ότι στο χθεσινό γκαλά στο Ιδρυμα Ευγενίδου, όπου δημοπρατήθηκαν τρία έργα τέχνης του Νίκου Καρόκη με θέμα την καριέρα του, έδωσε το «παρών» ο ιστορικός πρόεδρος της ΚΑΕ Παύλος Γιαννακόπουλος συνοδευόμενος από τον γιο του Δημήτρη.

Και αν όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ένα στοιχείο που ξεχώριζε τον Διαμαντίδη από την πλειονότητα των μεγάλων σταρ του αθλήματος παγκοσμίως, αυτό είναι ο σπανιότατος συνδυασμός αυτοπεποίθησης και ταπεινότητας –ισχυρισμός με τον οποίο συμφώνησαν χωρίς δεύτερη σκέψη ο Αργύρης Πεδουλάκης (που είχε ατύχημα και άργησε να προσέλθει στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και αρχηγών των ομάδων που μετρούν συνολικά 20 Ευρωλίγκες και μια Σουπρολίγκα) και ο Δημήτρης Ιτούδης.

«Είναι όντως πολύ σπάνιο γιατί το σταρ σίστεμ ποτίζει τον εγωισμό των παικτών. Το καταλαβαίνουν όταν αποσύρονται και τότε βρίσκουν ισορροπία. Ο Δημήτρης έχει εσωτερική ηρεμία, αλλά όπως είπατε είναι σπάνιο φαινόμενο», αποκρίθηκε ο Πεδουλάκης στο ερώτημα των «ΝΕΩΝ» για να συμπληρώσει ο πρώην ασίσταντ κόουτς του ΠΑΟ: «Ολα ξεκινούν από την οικογένεια, τους ανθρώπους που του έδωσαν αρχές και μαζί την ικανότητα να είναι ήρεμος. Ο Δημήτρης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είναι σπάνιο, αλλά αυτός είναι ο δρόμος που σε κάνει ξεχωριστό. Είναι ζωντανό παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά».

Το πρόγραμμα του τουρνουά Diamonds are Forever (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από το Novasports 3): Σήμερα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα (18.30), Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.00). Αύριο: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα (18.30), Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22.00).