Ενα χορταστικό ντέρμπι μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων και ένας τερματοφύλακας, ο Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος ακολουθώντας το παράδειγμα του εκκεντρικού Κλάουντιο Μπράβο καταδίκασε με την γκάφα του τη Λάρισα στην ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση με τον Ηρακλή και αμέσως μετά το ματς έπαιξε ξύλο με τον Αλέξη Κούγια! Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ζήτησε τον λόγο από τον αργεντινό πορτιέρο, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια σε μια σπάνια σκηνή που καθιστά το μέλλον του Ντεγκρά στη Λάρισα επισφαλές.

Για να προκύψει η ισοπαλία με τον Γηραιό στην πρώτη συνάντησή τους στη Σούπερ Λίγκα μετά το 2-1 της ΑΕΛ στις 16 Ιανουαρίου 2011 (οι έξι επόμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων ήταν για τη Football League), έβαλε το χεράκι του ή μάλλον το ποδαράκι του ο γκολκίπερ των Λαρισαίων, ο οποίος βγήκε πολύ μακριά από την εστία του, έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο Λεοζίνιο με άνετο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 65′. Προφανώς μιμήθηκε τον μετρ του είδους Κλάουντιο Μπράβο, ο οποίος το διέπραξε το περασμένο Σάββατο στο διπλό (1-2) της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ και μολονότι γλίτωσε την κόκκινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμα στον Γουέιν Ρούνι δέχτηκε τη γενική κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εξέλιξη του ντέρμπι έκανε έξαλλο και τον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος πρόσθεσε άλλη μια μνημειώδη ατάκα στο ατελείωτο βιβλίο των μυθικών δηλώσεών του: «Δεν το συζητώ, αυτοκτονήσαμε! Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Φέραμε ισοπαλία μόνοι μας! Τι να πω;».

Λίγο αργότερα, ο τεχνικός του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος ξέσπασε και με δάκρυα στα μάτια είπε: «Το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό. Είμαστε ο Ηρακλής. Φέτος δεν θα έχουμε εύκολο παιχνίδι. Με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση, έχω πολλά να πω, αλλά δεν είναι η στιγμή να τα πούμε εδώ». Και τα δύο γκολ της ΑΕΛ πέτυχε ο Ανδρέας Αβραάμ (15′ και 55′), αλλά δεν μπόρεσε να τα χαρεί μετά το «δώρο» του συμπαίκτη του στον Ηρακλή.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (30′ Κοντόρ), Ναβάρο (39′ Ρέντζας), Λαμπρόπουλος (71′ Μαρουκάκης), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αβραάμ, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κούρος, Κυριακίδης (53′ Καραγκούνης), Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (56′ Σαραμαντάς), Λάμπρου (65′ Κυνηγόπουλος), Πασάς, Λεοζίνιο, Περόνε.