Οιωνός τίτλου ή σύμπτωση είναι τούτο το επιβλητικό 0-3 του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού; Θα φανεί στο φινάλε της σεζόν όταν αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Οι Πράσινοι πάντως είχαν να νικήσουν με 3-0 σε εκτός έδρας πρεμιέρα στη Σούπερ Λίγκα από τον Αύγουστο του 2009 όταν επικράτησαν του Εργοτέλη στο Ηράκλειο με 3-0. Και στο τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου το Τριφύλλι σήκωσε για τελευταία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Επτά χρόνια φαγούρας διανύει ο Παναθηναϊκός που όμως εφέτος δείχνει πιο ισχυρός, πλήρης, αποφασισμένος και ποιοτικός από κάθε άλλη φορά. Η παράσταση που έδωσε η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι στο γήπεδο της Λιβαδειάς ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή, ενθουσιάζοντας τους 2.500 φίλους του που κατέκλυσαν τις εξέδρες. Φάνηκε άλλωστε και στο χειροκρότημα μετά το τέλος της αναμέτρησης αλλά κυρίως στο «πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ», σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα.

Οι Πράσινοι ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και αδικούν τους εαυτούς τους με το φτωχό 3-0, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμη και 6-0. Οι 20-2 τελικές προσπάθειες υπέρ του ΠΑΟ, το 66%-34% στην κατοχή της μπάλας και οι 10 κλασικές φάσεις για γκολ που είχε το Τριφύλλι καταδεικνύουν τη χαοτική διαφορά που υπήρξε μεταξύ των δύο ομάδων. Το παράδοξο είναι ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο κορυφαίος σκόρερ του Τριφυλλιού Μάρκους Μπεργκ δεν πέτυχε γκολ. Είναι ακόμη πιο παράδοξο όμως το γεγονός πως ο Σουηδός ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα του έχοντας συμμετοχή και στα τρία τέρματα. Στο 8′ κέρδισε το πέναλτι (σε ανατροπή του Μαχαίρα) με το οποίο ευστόχησε ο Λεντέσμα, στο 37′ έβγαλε ασίστ «πάρε βάλε» με το κεφάλι προς τον Γουακάσο που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 74′ τρύπησε την άμυνα των Βοιωτών με εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Μέστο, ο οποίος σέντραρε στον επερχόμενο Λέτο που επίσης χρίστηκε σκόρερ. Και –τι σύμπτωση –ο Αργεντινός είχε σκοράρει σε εκείνο το 0-3 επί του Εργοτέλη το 2009! Ενας ακόμη οιωνός τίτλου.

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μιλιάζες, Μαχαίρας (46′ Καραχάλιος), Τριποτσέρης, Ουόν, Μουλόπουλος, Ζεζίνιο, Μπαλγκαζουανί (64′ Βασιλείου), Γιακουμάκης (82′ Γιακουμάκης), Καλτσάς Μάντζιος,.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Λεντέσμα (76′ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ (66′ Λέτο), Ιμπάρμπο (87′ Εμποκού), Μπεργκ.