Καταστροφική εικόνα για ενδεχόμενη νέα προεδρική υποψηφιότητα του Φρανσουά Ολάντ σχηματίζει δημοσκόπηση που εξετάζει διάφορα πιθανά σενάρια για τις κάλπες του 2017, με τον νυν πρόεδρο να εμφανίζεται να αποκλείεται ήδη από τον πρώτο γύρο σε κάθε συνδυασμό υποψηφιοτήτων.

Ο Μανουέλ Μακρόν εμφανίζεται σε κάθε περίπτωση μπροστά από τους υπόλοιπους υποψηφίους του στρατοπέδου που ποντάρει στις αριστερές ψήφους, ενώ πιθανότερο ζευγάρι για το δεύτερο γύρο αναδεικνύεται ο υποψήφιος του δεξιού στρατοπέδου με την Λεπέν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το TNS Sofres-OnePoint για λογαριασμό της Figaro μεταξύ 2 και 5 Σεπτεμβρίου.

Αναλόγως του συνδυασμού υποψηφιοτήτων από τα διάφορα κόμματα που συνήθως διαγωνίζονται στον πρώτο γύρο, ο Ολάντ, αν ήταν ξανά ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, θα κατέληγε είτε στην τέταρτη είτε στην πέμπτη θέση με ποσοστά που κυμαίνονται στην περιοχή του 11% -στην ίδια δηλαδή περιοχή με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν της Αριστεράς.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις, ο Μανουέλ Μακρόν -που εγκατέλειψε και επίσημα τον Ολάντ την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας δρόμο για την πρώτη του απόπειρα στην προεδρία- βρίσκεται μπροστά και από τον Ολάντ και από τους υπόλοιπους υποψηφίους που θα μπορούσαν να αντλήσουν από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς.

Η Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου εμφανίζεται στην περιοχή του 26% και να περνά στο δεύτερο γύρο. Σε κάθε περίπτωση, ο υποψήφιος των κεντροδεξιών «Ρεπουμπλικανών» εμφανίζεται ευνοημένος περνώντας στο δεύτερο γύρο απέναντι στην Λεπέν, είτε τελικά το κόμμα καταλήξει στον Νικολά Σαρκοζί είτε στον Αλαίν Ζυπέ. Στη δημοσκόπηση πάντως, η υποψηφιότητα του Ζυπέ εμφανίζεται ελαφρά ισχυρότερη εκείνης του