Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε ο Παναθηναϊκός ένα ούτως ή άλλως θερμό μεταγραφικό καλοκαίρι. Οι Πράσινοι σε διάστημα τριών ωρών, χθες το απόγευμα ανακοίνωσαν ακόμη τρεις προσθήκες, φτάνοντας συνολικά τις δέκα από τον Ιούλιο όταν άνοιξε η θερινή σεζόν και τις 19 από τον περασμένο χειμώνα! Παίκτες του Παναθηναϊκού είναι πλέον και με τη βούλα ο 32χρονος θηριώδης κονγκολέζος στόπερ Κρίστοφερ Σάμπα, ο 27χρονος πλάγιος μπακ από το Μάλι Ουσμάν Κουλιμπαλί και ο 25χρονος κονγκολέζος εξτρέμ Ζαν Πολ Εμποκού. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χρειάστηκαν λεπτούς χειρισμούς και πολύωρες διαπραγματεύσεις μέχρι να επέλθει η τελική συμφωνία. Πιο δύσκολη αποδείχθηκε αυτή του Σάμπα λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στον αυχένα τον περασμένο Οκτώβριο. Οι Πράσινοι, έχοντας καεί πέρυσι από τον Μάικλ Εσιέν, θέλησαν να βάλουν ασφαλιστικές δικλίδες προτείνοντας υψηλά μπόνους εφόσον πιάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Εν τέλει η χρυσή τομή βρέθηκε και ο Σάμπα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο και να κάνω αυτό που ξέρω καλά, να τρομάξω ξανά τους αντίπαλους επιθετικούς. Σκοπεύω κάθε στιγμή, σε κάθε αγώνα, να δίνω τα πάντα. Δεν φοβάμαι να ματώσω, δεν φοβάμαι να ιδρώσω, δεν φοβάμαι ούτε καν τα σπασμένα κόκαλα! Δεν φοβάμαι τίποτα».

Αν πάντως για τον πολύπειρο Σάμπα δεν δόθηκε ούτε ευρώ, για τον Κουλιμπαλί ο Πλατανιάς θα εισπράξει περί τις 200.000 ευρώ. Ο αφρικανός άσος προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν με την ομάδα των Χανίων στη Σούπερ Λίγκα και θα δώσει λύσεις στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ ως εναλλακτική στις πτέρυγες της επίθεσης αποκτήθηκε και ο Εμποκού, ο οποίος ήρθε ως δανεικός από την Κιέβο Βερόνα.

Την ύστατη ώρα αποχώρησαν ο Αμπέντ για την Ντιζόν και ο Κλωναρίδης για τη Λανς, όχι όμως και οι Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Χουχούμης και Εσιέν.