Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter την επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μεξικού την Τετάρτη και σύμφωνα με το tweet, ο υποψήφιος πλανητάρχης δέχτηκε την πρόσκληση του προέδρου και «ανυπομονεί να τον γνωρίσει». Λίγες ώρες μετά την συνάντησή του με τον μεξικανό πρόεδρο, έχει προγραμματιστεί μεγάλη ομιλία του στην Αριζόνα με θέμα την μετανάστευση.

Ο Νιέτο είχε προσκαλέσει και τους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ και Μεξικού, λέγοντας ότι πιστεύει στον διάλογο για να «προωθήσει τα συμφέροντα του Μεξικού στον κόσμο και να προστατεύσει τους Μεξικανούς όπου κι αν είναι.»

Οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με το Μεξικό δεν παύουν να είναι τεταμένες και τα ποσοστά του με τους Λατίνους ψηφοφόρους πολύ χαμηλά.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η ρητορική του Τράμπ έχει βλάψει τις σχέσεις των δύο κρατών, συγκρίνοντάς την με αυτή του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Έχει δηλώσει επίσης ότι το Μεξικό δεν προτίθεται να αναλάβει τα έξοδα για την ανέγερση του τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, σχέδιο που είχε φιγουράρει πολύ στα πρώτα στάδια της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ.

Εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι το ταξίδι στο Μεξικό δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή από την προγραμματισμένη ομιλία στην Αριζόνα. «Αυτό που έχει τελικά σημασία είναι το τι θα πει ο Ντόναλντ Τράμπ στους ψηφοφόρους στην Αριζόνα, όχι τι θα πει στο Μεξικό, και το αν παραμένει σταθερός στην θέση του να χωρίσει οικογένειες και να απελάσει εκατομμύρια ανθρώπους».