H ρέντα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν τρόμαξε τη συμπολίτισσα Σίτι, η οποία επικράτησε πολύ πιο εμφατικά με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ και παρέμεινε συγκάτοικος των Κόκκινων Διάβολων στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Κεντρικό πρόσωπο της συνάντησης ήταν ο διεθνής ακραίος επιθετικός Ραχίμ Στέρλινγκ ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, σε μια βραδιά όπου το σύνολο που καθοδηγεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα εντυπωσίασε με την αρμονία που γρήγορα απέκτησε υπό την μπαγκέτα ενός μαέστρου, απέδωσε άκρως ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο και αδικείται από το τελικό σκορ. Ο ισπανός τεχνικός προετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο ραντεβού της 10ης Σεπτεμβρίου, το πρώτο ντέρμπι που θα βιώσει επί αγγλικού εδάφους με τον επί χρόνια μισητό αντίπαλό του Ζοζέ Μουρίνιο.

Μαζί με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται και η εντυπωσιακή στην αφετηρία της σεζόν λονδρέζικη Τσέλσι, η οποία διαπιστώνει ότι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Εντέν Αζάρ, απολαμβάνει και πάλι το ποδόσφαιρο. Ο βέλγος μεσοεπιθετικός είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και ο αγγλικός Τύπος αποδίδει τη μεταμόρφωσή του στη μεταχείριση που έχει από τον προπονητή της ομάδας Αντόνιο Κόντε, εν συγκρίσει με εκείνη που του επεφύλασσε πέρυσι ο Μουρίνιο.

Τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ: Τότεναμ – Λίβερπουλ1-1 (43′ πέν. Μίλνερ – 72′ Ρόουζ), Τσέλσι – Μπέρνλι3-0(9′ Αζάρ, 41′ Γουίλιαν, 89′ Μόουζες), Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ1-1(93′ Νταν – 11′ Κινγκ), Εβερτον – Στόουκ1-0(51′ αυτ. Γκίβεν), Λέστερ – Σουόνσι2-1(32′ Βάρντι, 52′ Μόργκαν – 81′ Φερ), Σαουθάμπτον – Σάντερλαντ1-1(85′ Ροντρίγκες – 79′ πέν. Ντεφό), Γουότφορντ – Αρσεναλ1-3(57′ Περέιρα – 9′ Καθόρλα, 40′ Σάντσες, 45’+1′ Εζίλ), Χαλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (92′ Ράσφορντ), Γουέστ Μπρομ – Μίντλεσμπρο 0-0, Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 3-1 (7′ Στέρλινγκ, 18′ Φερναντίνιο, 90′ Στέρλινγκ – 58′ Αντόνιο). Στην κορυφή της βαθμολογίας ισοβαθμούν οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι με 9 βαθμούς και ακολουθούν οι Εβερτον (7) και Χαλ (6).