Μπορεί να μη σκοράρισε κανένας από τους Μέσι, Σουάρες ή Νεϊμάρ (επιστρέφει στις 8 Σεπτεμβρίου), αλλά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει έστω και δύσκολα από το Σαν Μαμές. Με κεφαλιά του Ράκιτιτς (21′) νίκησε 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που απείλησε αρκετά και είχε τη σημαντικότερη στιγμή στο 86′, όταν η μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Μπενιάτ, πέρασε λίγο άουτ. Ευκαιρίες για γκολ έχασαν και οι Μέσι, Σουάρες, με τον αργεντινό άσο να συμπληρώνει 350 συμμετοχές με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα.

Η Ρεάλ νίκησε δύσκολα 2-1 τη Θέλτα, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αλβάρο Μοράτα (60′ από θέση οφσάιντ) και Τόνι Κρόος (81′) πέτυχαν τα γκολ της Ρεάλ, ενώ για τη Θέλτα είχε ισοφαρίσει ο Ορεγιάνα (66′).

«Είχαμε προβλήματα κόντρα σε μια ομάδα που εμφανίστηκε καλύτερη απ’ ό,τι περιμέναμε, ιδιαίτερα στην επίθεση. Δεν έρχεται πάντα εύκολα η νίκη» παραδέχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Προβληματισμός επικρατεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (0-0 στη έδρα της νεοφώτιστης Λεγκανιές). Το φετινό ξεκίνημα της Ατλέτικο (δύο βαθμοί σε ισάριθμα ματς) είναι το χειρότερο από το 2011, όταν ανέλαβε την ομάδα ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε να παλεύουμε για να γλιτώσουμε τον υποβιβασμό. Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, πρέπει να συνέλθουμε και να συνεχίσουμε τη δουλειά, ώστε να φτάσει η ομάδα στο σημείο που θέλουμε» είπε ο Αντουάν Γκρισμάν.

Αλλα αποτελέσματα στο ισπανικό πρωτάθλημα: Μπέτις – Λα Κορούνια 0-0, Εσπανιόλ – Μάλαγα 2-2, Οσασούνα – Σοσιεδάδ 0-2, Εϊμπαρ – Βαλένθια 1-0, Αλαβές – Σπόρτινγκ Χιχόν 0-0, Λας Πάλμας – Γρανάδα 5-1.