Μήνυμα στους δανειστές ότι «απαιτούμε» συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, στέλνει με συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» αναφέρει στην Real News ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμία περίπτωση από τη διεκδίκηση των επαναρθόσεων και τις χαρακτήρισε θέμα τιμής για τη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στη ΝΔ και στον πρόεδρο της, αναφέροντας πως «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019». «Ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημα τους» συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνει ότι βρίσκεται στη δικαιοσύνη και τονίζει: «Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις».