Ο Αγιος Τσόρι (Ντομίνγκες) έσωσε τον παραπαίοντα (και πνιγμένο στο άγχος του) Ολυμπιακό, δίνοντας το έναυσμα για την πρόκριση στην παράταση επί της άσημης πορτογαλικής Αρούκα (2-1).

Οι πρωταθλητές είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σώζοντας μεν την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή της χρονιάς, αλλά η εικόνα τους συνεχίζει να προβληματίζει σοβαρά.

Κυρίως για το πώς σε χρόνο dt μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε πριν από λίγους μήνες σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Μπάγερν και Αρσεναλ, έχει φτάσει να αποτελεί τη χαρά ευρωπαϊκών (και όχι μόνο) ποδοσφαιρικών χωριών.

Προφανώς ο πορτογάλος τεχνικός Πάουλο Μπέντο δεν έχει εκτιμήσει σωστά ακόμα την κλάση του Τσόρι Ντομίνγκες, με τον Αργεντίνο έστω σε αυτή την ηλικία να μπαίνει και να κάνει τη διαφορά ισοφαρίζοντας στην παράταση (με εντυπωσιακή προσπάθεια και σουτ στο 94′), ενώ θα μπορούσε να είχε μπει στον αγώνα τουλάχιστον στο 75′, καθώς από πολύ νωρίς οι πρωταθλητές αγωνιστικά ήταν σχεδόν κλινικά νεκροί.

Εστω και έτσι ο Αργεντίνος έπαιξε τον ρόλο του απινιδωτή, κάνοντας το απαραίτητο ηλεκτροσόκ στην ομάδα και ο Ιντέγε τελείωσε την μπουγάδα αργότερα δίνοντας και τη νίκη (2-1).

Ομάδα θαυμάτων ο φετινός Ολυμπιακός, σπάει σχεδόν όλα τα (αρνητικά) ρεκόρ και συνεχίζει να ταλαιπωρεί ατελείωτα τα μάτια των φίλων του. Πρώτη φορά επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη ο πειραϊκός σύλλογος βιώνει μια τόσο σοβαρή κρίση (όχι μόνο αγωνιστική), για την οποία όμως έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών. Γι’ αυτό και προσπαθεί τώρα να διορθώσει τα πράγματα και να σώσει την παρτίδα.

Οι Πειραιώτες κέρδισαν χρόνο (και χρήμα), κυρίως από το γεγονός ότι οι Πορτογάλοι δεν πίστεψαν (και δεν τους άφησε και ο Καπίνο σε μια-δυο φάσεις) ότι μπορούσαν να σκοράρουν πάνω από μία φορά.

Το γκολ του Γκέγκε στο 81′ (με τους Ντα Κόστα και Μποτία να διαγωνίζονται ποιος θα χάσει καλύτερα τον παίκτη του!), που νίκησε στην κλειστή του γωνία τον Στέφανο Καπίνο –στη μοναδική φάση που φέρει ευθύνη -, έστειλε το ματς στην παράταση και έβαλε φωτιά στον αγώνα, με τους πρωταθλητές να τους κόβει κρύος ιδρώτας καθώς απειλούνταν με ατιμωτικό (και οριστικό) αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η εξαιρετική εμφάνιση του νεαρού Ρέτσου ήταν η ευχάριστη είδηση της βραδιάς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν αρκετές φορές έντονα.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (90′ Τσόρι), Φορτούνης (72′ Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (98′ Μανθάτης), Ιντέγε.

Αρούκα: Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (93′ Νούνο Βαλέντε), Ντε Ζέσους (112′ Γκέγκε), Αντμίλσον, Αντρε Σάντος, Μέντες, Κριβελάρο, Ντος Σάντος, Γκονζάλες.