Τέσσερα χρόνια χωρίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από την επόμενη διοργάνωση στο Τόκιο. Οσο μακρινό κι αν φαίνεται αυτό το διάστημα, οι νεαροί σε ηλικία αθλητές μπορούν να κάνουν όνειρα για την επιστροφή τους στους αγώνες με νέες διακρίσεις.

Ποια παιδιά, λοιπόν, που θαυμάσαμε στο Ρίο μπορούμε να ξαναδούμε έπειτα από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο; Η νέα γενιά του παγκόσμιου αθλητισμού μπορεί να ονειρεύεται από τώρα το μακρινό ταξίδι στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Τα κορίτσια που ανέβηκαν στο βάθρο, στο αγώνισμα του επί κοντώ, μπορούν να σκεφτούν μία μελλοντική αναμέτρησή τους στους αγώνες του Τόκιο. Με πρώτη και καλύτερη φυσικά, τη δική μας, την ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη.

Αλλά και η δεύτερη του Ρίο, η 24χρονη Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, όπως και το νέο αστέρι του αγωνίσματος, η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ, το κορίτσι που ξεκινούσε με το χαμόγελο κάθε προσπάθειά της. Η ΜακΚάρτνεϊ είναι μόλις 19 ετών και δικαιούται να ονειρεύεται τη συμμετοχή της όχι μόνο στο Τόκιο, αλλά και σε επόμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Η 26χρονη Στεφανίδου, με τη μεθοδική δουλειά που κάνει, αναμένεται να παραμείνει στο προσκήνιο τα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι το Τόκιο, όπως άλλωστε και τα άλλα δύο κορίτσια. Κι όπως φάνηκε στον τελικό του Ρίο, τόσο η Στεφανίδου, όσο και η Μόρις έχουν τη δυνατότητα να πλησιάσουν –ακόμα και να ξεπεράσουν –τα πέντε μέτρα. Θυμίζουμε ότι και οι δύο αθλήτριες επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να ξεπεράσουν τα 4,90 μ., ύψος βέβαια που έδειξαν ότι «το έχουν».

Τα τρία αυτά κορίτσια αναμένεται να αναμετρηθούν και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, όπως τα παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και τα διεθνή μίτινγκ του Γκόλντεν Λιγκ.