Μπορεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν να δήλωσε ότι ο καμικάζι που αιματοκύλησε τη γαμήλια τελετή ήταν ανήλικο παιδί έως 14 ετών, ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίζεται επιφυλακτικός: «Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ταυτοποιήσουμε δράστη και οργάνωση» δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πενήντα ένας είναι οι νεκροί και 69 οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την πλέον αιματηρή επίθεση στην Τουρκία φέτος. Οι 17 εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε την ώρα που οι καλεσμένοι στον γάμο χόρευαν στο δρόμο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στον κουρδικό γάμο στο Γκαζίαντεπ είναι του ίδιου τύπου με αυτόν που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις του 2015 στη διάρκεια ειρηνευτικής συγκέντρωσης στην Αγκυρα, καθώς και στο Σουρούτς, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

Κατηγορείται το Ισλαμικό Κράτος

Για τις επιθέσεις στην Αγκυρα και το Σουρούτς κατηγορείται το Ισλαμικό Κράτος και σύμφωνα με τον αξιωματούχο ενισχύονται οι υποψίες ότι και η επίθεση στο Γκαζίαντεπ είναι έργο της ISIS.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο τύπος της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε -παραγεμισμένη με μέταλλο- είναι ο ίδιος που είχε χρησιμοποιηθεί και στις επιθέσεις στη μεθοριακή πόλη Σουρούτς (άφησε πίσω της 34 νεκρούς) και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αγκυρας (όπου σκοτώθηκαν 103 άτομα).

Γιλέκο για εκρηκτικά βρέθηκε την Κυριακή στον τόπο της επίθεσης στο Γκαζίαντεπ.

Το Γκαζίαντεπ βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η μεθόριος της Τουρκίας με τη Συρία πρέπει να «καθαρίσει» εντελώς από το Ισλαμικό Κράτος.