Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επέλεξε ο Ολυμπιονίκης Ράιαν Λόχτε για να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ζημιές που προκάλεσε σε βενζινάδικο, μαζί με τρεις ακόμη Αμερικανούς κολυμβητές, αλλά και για την ψευδή κατάθεσή του πως έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας με στόχο να καλύψει την απρεπή συμπεριφορά του.

«Θα έπρεπε να ήμουν περισσότερο υπεύθυνος ως προς τον τρόπο που διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη από τους συναθλητές μου,» έγραψε ο Αμερικανός κολυμβητής στο Instagram. Σε άλλη ανάρτησή του, στο Twitter, ο Ράιαν Λόχτε δήλωσε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου το περασμένο σαββατοκύριακο».

Ο Λόχτε είχε προβάλει αρχικά την εξής δικαιολογία: «Είναι τραυματική εμπειρία να είσαι έξω αργά τη νύχτα με τους φίλους σου σε μία ξένη χώρα, με τον περιορισμό της γλώσσας και να έχεις έναν άγνωστο να σε σημαδεύει και να απαιτεί χρήματα για να σε αφήσει να φύγεις».

Τώρα, όμως, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις αστυνομικές Αρχές εμφανίστηκε μετανιωμένος λέγοντας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για το ρόλο μου σε όσα συνέβησαν και έχω πάρει πολύτιμα μαθήματα. Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά και από πολλές σημαντικές πηγές ως προς το τι συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο».

Από τους τέσσερις Αμερικανούς κολυμβητές που εμπλέκονται στους βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, στις ΗΠΑ έχουν ήδη επιστρέψει οι Λόχτε, Γκάναρ Μπεντζ και Τζακ Κόνγκερ, ενώ στη Βραζιλία βρισκόταν ακόμη μέχρι το πρωί της Παρασκευής (19/8) ο Τζίμι Φέιγκεν.