Ο πρώτος ημιτελικός στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ανδρών ήταν παράσταση για μία ομάδα, εν προκειμένω τη Βραζιλία, αφού η Ονδούρα αγωνιστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Μαρακανά».

Η Σελεσάο συνέτριψε με 6-0 την ομάδα της Λατινικής Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης που ακολουθεί, ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Γερμανία.

Ο Νεϊμάρ σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο (!), με αποτέλεσμα να καταστρέψει την ψυχολογία της αντίπαλης ομάδας που δεν πρόλαβε καν να «ζεσταθεί».

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 26ο και 35ο λεπτό ο Γκάμπριελ Ζεσούς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Μαρκίνιος «έγραψε» το 4-0 στο 51΄, ο Λουάν το 5-0 στο 79΄ και ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 6-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Παλάσιος επί του Λουάν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Άλιν Χατεγκάν (Ρουμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πας, Βάργκας, Ακόστα, Παλάσιος, Εσπινάλ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροζέριο Μικάλε): Βέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο (57΄ Λουάν Γκαρσία), Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο (76΄ Ράφαελ Αλκάνταρα), Ντόουγκλας Σάντος, Λουάν, Γκάμπριελ Μπαρμπόσα, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς (68΄ Φελίπε Άντερσον), Γουάλας.

ΟΝΔΟΥΡΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): Λόπες, Πας, Περέιρα, Βάργκας (46΄ Σάλας), Ακόστα (72΄ Μπανέγας), Παλάσιος, Λοζάνο (46΄ Μπεναβίδες), Εσπινάλ, Κουγιότο, Γκαρσία, Έλις.