Μία γυναίκα νεκρή, δύο κορίτσια σε σοβαρή κατάσταση και πέντε ακόμη ελαφρύτερα τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι που έγινε το Σάββατο σε τρένο στην Ελβετία, κοντά στον σταθμό του Ζάλετς. Σύμφωνα με την Αστυνομία νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές ερεύνησαν το σπίτι του δράστη που κατοικούσε σε γειτονικό καντόνι. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία που να προσδίδουν πολιτικό ή τρομοκρατικό κίνητρο στην επίθεση. «Το κίνητρο παραμένει άγνωστο» ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε από έναν άντρα που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ενώ είχε στην κατοχή του κι εύφλεκτο υγρό, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο καντόνι Ζανκτ Γκάλεν.

Η 34χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Δύο κορίτσια, ηλικίας 6 και 17 ετών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως και ο δράστης της επίθεσης, που τραυματίστηκε από τη φωτιά που άναψε στο τρένο.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από το μαχαίρι ή έπαθαν εγκαύματα από τη φωτιά που άναψε στο τρένο, ο 27χρονος Ελβετός δράστης, κοντά στον σταθμό του Ζάλετς., στο καντόνι Ζανκτ Γκάλεν.

Ένας έκτος επιβάτης αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και δέχτηκε τη βοήθεια των άλλων επιβατών.

Η αστυνομία διερευνά το κίνητρο της επίθεσης, ενώ έκανε έρευνα στο σπίτι του δράστη, που κατοικεί σε γειτονικό καντόνι. Τα ευρήματα της έρευνας, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.