Στην 5η θέση της γενικής κατάταξης υποχώρησε ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:X ανδρών, καθώς δεν τα πήγε καλά στην 10η ιστιοδρομία, όπου τερμάτισε 12ος.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (01:05) θα αγωνιστεί στον αγώνα των μεταλλίων όπου αγωνίζονται οι πρώτοι 10 της κατάταξης.

Η μέτρια επίδοσή του στις δύο τελευταίες κούρσες, σημαίνει πως μπαίνει με μειονέκτημα στη medal race (01:05 ξημερώματα Δευτέρας).

Ο Κοκκαλάνης έχει 78 βαθμούς ποινής αφού «πέταξε» την κακή του 4η ιστιοδρομία (13ος) ενώ από πάνω του βρίσκονται ο Γάλλος Πιέρ Λε Κοκ (72 β.π.), ο Πολωνός Πιοτρ Μίσκα (70), ο Βρετανός Νικ Ντέμπσεϊ (44) και πρώτος ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε που έχει εξασφαλίσει το χρυσό με μόλις 23 β.π..

«Έπεσαν» 4οι Μαντής και Καγιαλής

Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης στα 470 ανδρών «έπεσαν» οι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής, πίσω από τους Κροάτες Ίγκορ Μάρενιτς, Σίμε Φαντέλα (1η θέση), τους Αυστραλούς Γουίλ Ράιαν, Μάθιου Μπέλτσερ (2η θέση) και τους Βρετανούς Λοηυκ Πέισιενς, Κρις Γκρουμπ. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 5η θέση στην 4η ιστιοδρομία και την 13η στην 5η.

Η Σκαρλάτου στην 19η θέση

Την 16η θέση στην 10η ιστιοδρομία των RS:X γυναικών κατέλαβε η Αγγελική Σκαρλάτου κι έτσι έπεσε στην 19η θέση της γενικής κατάταξης με 163 β.π. Στην πρώτη θέση πέρασε για πρώτη φορά η Ρωσίδα Στεφανία Ελφούτινα με 48 β.π., δεύτερη είναι η Ιταλίδα Φλάβια Ταρταλίνι με 57 β.π. και τρίτη η Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν με 74 β.π.