Η κλεψύδρα του χρόνου πιέζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος αναζητεί μεταγραφική ενίσχυση προκειμένου να προλάβει τη διορία ενόψει των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (Πέμπτη 18/8). Φουντώνουν, λοιπόν, τα σενάρια που αφορούν κυρίως πορτογάλους ποδοσφαιριστές, τους οποίους τυχαίνει να γνωρίζει καλά ο διάδοχος του Βίκτορ Σάντσεθ στην τεχνική ηγεσία των Ερυθρολεύκων.

Ο Πάουλο Μπέντο παρακολούθησε τη χθεσινή προπόνηση, θα παρουσιαστεί σήμερα (16.00) στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας και αμέσως μετά θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα, με στόχο την άμεση στελέχωση της ομάδας, την αισθητή βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας και φυσικά την πρόκριση επί της πορτογαλικής Αρόουκα στους ομίλους του Γιουρόπα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πρώην προπονητής της Σπόρτιγκ Λισσαβόνας, της Κρουζέιρο και της Εθνικής Πορτογαλίας, δεν έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις ως προς το υπάρχον ρόστερ, ωστόσο εισηγήθηκε να αποκτηθούν (μετά τον αριστερό μπακ Αντρέ Μαρτίνς) στόπερ, εξτρέμ και επιθετικός.

Δύο από τις περιπτώσεις που παρακολουθούν οι Πειραιώτες είναι ο 26χρονος μέσος Ζοσουέ, που είχε ακουστεί και επί των ημερών του Μάρκο Σίλβα και για την παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού η Πόρτο αξιώνει περί το 1 εκατ. ευρώ και ο 25χρονος επιθετικός της Νασιονάλ Μαδέιρα Σαλβαδόρ Αγκρα, που αγωνίζεται με την ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας στο Ρίο ντε Ζανέιρο και προέρχεται από καλές σεζόν με την Μπράγκα (26 συμμετοχές, 4 γκολ) και τη Νασιονάλ (34 συμμετοχές, 9 γκολ).

Χθες προέκυψε και το όνομα του 26χρονου άγγλου επιθετικού της Μίντλεσμπρο Τζόρνταν Ρόουντς, ο οποίος σύμφωνα με το Sky Italia ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, αλλά οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν 8 εκατομμύρια ευρώ για να ικανοποιήσουν τη διοίκηση της περυσινής φιναλίστ της Τσάμπιονσιπ. Με την ένταξη, πάντως, του Ρόουντς (6 γκολ σε 18 ματς) μεσούσης της σεζόν, η Μίντλεσμπρο κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.