Τη μεγαλύτερη διάκριση στον κόσμο της μαγειρικής κατέκτησαν σεφ που εργάζονται σε «καντίνες» στη Σιγκαπούρη.

Οι σεφ δύο πάγκων με street food – όπου το γεύμα κοστίζει τα μισά από όσα ένα χάμπουργκερ σε φαστφουντάδικο- κατάφεραν να κερδίσουν αστέρι Michelin.

Η μία από τις καντίνες βρίσκεται στην Τσαϊνατάουν της Σιγκαπούρης, μαζί με δεκάδες άλλες που περιλαμβάνουν διαφορετικές γεύσεις και κουζίνες.

Εξω από την καντίνα «Σόγια Σος Κοτόπουλο με Ρύζι και Νουντλς του Χονγκ Κονγκ» -όπως ονομάζεται ο βραβευμένος πλέον πάγκος- οι ουρές είναι τεράστιες και εκατοντάδες άτομα -ντόπιοι και τουρίστες- την έχουν μετατρέψει σε ατραξιόν.

Ουρές για ένα πιάτο…

Το γεύμα εδώ κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα συνηθισμένο γεύμα σε εστιατόριο βραβευμένο με Michelin. Οπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, ένα πιάτο κοτόπουλο με σόγια και ρύζι στοιχίζει μόλις δύο δολάρια.

Ο σεφ Τσαν Χον Μενγκ είναι ο δεύτερος σεφ καντίνας στη Σιγκαπούρη που λαμβάνει αστέρι Michelin. Ο πρώτος είναι ο σεφ Τανγκ Τσάι Σενγκ, ο οποίος καθημερινά πουλά μπολ με κιμά και νουντλς.

Οι πελάτες χρειάζεται να περιμένουν πολλή ώρα στην ουρά για να δοκιμάσουν τις βραβευμένες γεύσεις. Εδώ δεν υπάρχουν κρατήσεις, κλιματισμός και μετρ.

Ο Τσαν Χον Μενγκ, ο οποίος δηλώνει ότι δεν περίμενε την διάκριση, εργάζεται 17 ώρες την ημέρα, μαγειρεύοντας σε μικρή κουζινούλα, πουλώντας 180 κοτόπουλα -30 περισσότερα από τότε που έλαβε το βραβείο.