Με αφιέρωμα της Φένιας Παπαδόδημα στην βραζιλιάνικη jazz ολοκληρώνει τις φετινές του εκδηλώσεις το 7th Tinos Jazz Festival, που ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

Την ελληνίδα τραγουδίστρια, μια από τις εγκυρότερες jazz φωνές της ελληνικής σκηνής, θα συνοδεύσουν ο κιθαρίστας Γρηγόρης Ντάνης, γνωστός για την εξειδίκευσή του στην βραζιλιάνικη μουσική και ο Γιώργος Παλαμιώτης στο ηλεκτρικό μπάσο (Fenia Papadodima & Amorgo Trio).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 22.00, στο δημοτικό σχολείο Υστερνίων.

To «Tinos Jazz Festival» ξεκίνησε το 2009 από τον τήνιο μουσικό της jazz Θωμά Αλβέρτη και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται από την α.μ.κ.ε. «b jazz», με αφιέρωμα στην βραζιλιάνικη μουσική σκηνή της jazz.

Αφορμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Την αφορμή γι αυτό αποτέλεσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται στο Ρίο, προσφέροντας την ευκαιρία παγκόσμιας προβολής στην βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι o διεθνούς φήμης τσελίστας Jaques Morelenbaum, πρόσωπο ιστορικό για την Bossa Nova, καθώς συμμετείχε στο σχήμα του Juan Carlos Jobim που πάντρεψε την jazz με την βραζιλιάνικη μουσική.

Οι τρέχουσες συνεργασίες του με μουσικούς της jazz του υψηλότερου επιπέδου παγκοσμίως έδωσε ιδιαίτερο κύρος στη φετινή διοργάνωση, υλοποιώντας τον στόχο του Θωμά Αλβέρτη να υψωθεί η γέφυρα που θα ενώσει τους έλληνες μουσικούς της Jazz με τους κορυφαίους απ’ όλον τον κόσμο.