Με ενθουσιασμό αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο πλαίσιο παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος, ενώ τον Αύγουστο θα αντληθεί υλικό από Λυσιστράτη και Όρνιθες.

Τα εργαστήρια ήταν χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές ομάδες όπου η κάθεμια εστίασε και σε μία άλλη παράμετρο του θεατρικού έργου. Τα μεγαλύτερα, σε ηλικία, παιδιά ασχολήθηκαν με την πλοκή και το μυθολογικό πλαίσιο του έργου μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, ενώ τα μικρότερα δημιούργησαν μουσικά μοτίβα και θεατρικές συνθέσεις βασισμένες στην μουσική της παράστασης και κατασκεύασαν, μέσα από μια διαδικασία δημιουργικού παιχνιδιού, μια ευφάνταστη και πολύχρωμη σφίγγα.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και παιδιά που δεν έχουν τα ελληνικά ως μητρική γλώσσα, παρακολουθώντας με ευκολία τις δράσεις.

Η δημιουργική απασχόληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (στο Γυμνάσιο Λυγουριού) συνεχίζεται. Κάθε φορά το πρόγραμμα θα συνδέεται με την αντίστοιχη θεματική των έργων που θα παίζονται στην Αρχαία Επίδαυρο. Στόχος της δημιουργικής απασχόλησης είναι τα παιδιά και οι κηδεμόνες τους να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία των θεμάτων της παράστασης.

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη – Εθνικό Θέατρο, Μιχαήλ Μαρμαρινός – 5 και 6 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Όρνιθες του Αριστοφάνη – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Νίκος Καραθάνο- 19 και 20 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στην επιλογή Δημιουργική Απάσχοληση για Παιδιά.