Αρχισε το συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, το οποίο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες με τη συμμετοχή 5.000 αντιπροσώπων, και στο οποίο αναμένεται η Χίλαρι Κλίντον να λάβει και τυπικά το χρίσμα ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία ελπίζει να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα και να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναδειχθεί στην αμερικανική προεδρία, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην εσωκομματική διαδικασία, η Κλίντον βρέθηκε αντιμέτωπη με τη θεαματική και απροσδόκητη επίδοση του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ, ο οποίος κάλεσε νωρίτερα τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.

Η Μισέλ Ομπάμα

Πέραν του Σάντερς, ο οποίος θα μιλήσει στο συνέδριο, η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, αλλά και η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, πρώην καθηγήτρια του Δικαίου στο Χάρβαρντ και επικρίτρια της Γουόλ Στριτ, αναμένονται στο βήμα την πρώτη ημέρα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Wells Fargo Center.

Η πρόεδρος των Δημοκρατικών, Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς, μετά τη διαρροή μεγάλου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος από τον ιστότοπο WikiLeaks, αποφάσισε να μην ανοίξει όπως προγραμματιζόταν το συνέδριο, παραχωρώντας τη θέση της στη δήμαρχο της Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ.

Από την αλληλογραφία αποκαλύπτεται ότι η Σουλτς μεροληπτούσε υπέρ της Κλίντον στη διάρκεια της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.