O δράστης του μακελειού στο Ντάλας σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικούς πολύ πριν από τον θάνατο των δύο Αφροαμερικανών από στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ενώ είχε «και άλλα καταστροφικά σχέδια», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ντέιβιντ Μπράουν παραπέμποντας στο οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοικία του 25χρονου Μάικα Τζόνσον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί την Τρίτη στο Ντάλας προκειμένου να παραστεί σε τελετή στην μνήμη των πέντε αστυνομικών.

Κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου του Ντάλας, ο Ομπάμα θα ταξιδέψει στην πόλη του Τέξας όπου θα απευθύνει μήνυμα σε διαθρησκευτική επιμνημόσυνη τελετή στο Morton H. Meyerson Symphony Center, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοικία του Μάικα Τζόνσον, στα περίχωρα του Ντάλας, υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τουφέκια, σφαίρες και ένα βιβλίο με τακτικές μάχης.

«Ο ύποπτος είχε εξασκηθεί στην ανατίναξη εκρηκτικών υλικών και τα υλικά [που βρέθηκαν] ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφές στην πόλη και στην περιοχή βόρεια του Τέξας» ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπράουν, μιλώντας την Κυριακή στο δίκτυο CNN.

Ο 25χρονος είχε επίσης σχεδιάσει τις δολοφονίες πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών, την Τρίτη στη Λουιζιάνα και την Τετάρτη στη Μινεσότα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Εγραψε σε τοίχο με το αίμα του…

«Πιστεύουμε» ότι ο Τζόνσον είχε σχεδιάσει το μακελειό πριν από αυτές τις δύο υποθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επιταχυνθούν τα σχέδιά του» σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπράουν.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του με την αστυνομία, κατά την οποία ο Τζόνσον σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ρομπότ, «μας έλεγε ψέματα, μας δούλευε, μας κορόιδευε, τραγουδούσε και ζητούσε να μάθει πόσους αστυνομικούς είχε σκοτώσει, έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει περισσότερους και ότι είχε μαζί του βόμβες» ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας.

«Η διαπραγμάτευση δεν προχωρούσε καθόλου» καθώς «εκείνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και άλλους αστυνομικούς και, αν δεν δρούσαμε, θα είχε σκοτώσει και άλλους» συνέχισε.

Οταν ο δράστης τραυματίστηκε έγραψε τα γράμματα «rb» με το ίδιο του το αίμα σε τοίχο του κτιρίου όπου είχε οχυρωθεί, είπε ο Μπράουν, ο οποίος δεν γνωρίζει τι σημαίνουν αυτά τα γράμματα.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ζήτησε να συνομιλήσει με μαύρο αστυνομικό, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας.