Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, και στο διάστημα της παραμονής του στο «Άνφιλντ» ικανοποίησε με το έργο του τους διοικούντες.

Έτσι, οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν ότι ο 49χρονος Γερμανός επέκτεινε τη συνεργασία του με το σύλλογο του Μερσεϊσάιντ, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρ’ όλα αυτά, τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κλοπ υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο, το οποίο τον «δένει» στη Λίβερπουλ έως το 2022, όπερ σημαίνει ότι οι δύο πλευρές επέκτειναν για τέσσερα χρόνια την προηγούμενη συνεργασία τους.

Με αυτόν τον τρόπο Λίβερπουλ και Κλοπ δεσμεύονται για να συνεχίσουν τη διαδικασία «αναγέννησης» του συλλόγου.

Τα βρετανικά ΜΜΕ τονίζουν ακόμη ότι πρόκειται για συμβόλαιο ρεκόρ για προπονητή της Λίβερπουλ, η αξία του οποίου στα επόμενα έξι χρόνια ξεπερνάει τα 42 εκατομμύρια λίρες, καθώς κανείς προκάτοχος του Κλοπ δεν είχε την… πολυτέλεια τόσο μακροχρόνιας συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός προπονητής αποφάσισε να παραμείνει στη Λίβερπουλ για το ίδιο χρονικό διάστημα που πέρασε σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μάιντς, όπου κάθησε στον πάγκο τους για επτά χρόνια. Μαζί με τον Κλοπ, υπέγραψαν επέκταση συμβολαίου και οι βοηθοί του, Ζέλικο Μπούβατς και Πέτερ Κράβιετς.

Είμαστε στο ξεκίνημα του ταξιδιού μας, όμως το να έχουμε ήδη τη σύνδεση που έχουμε με αυτό το πολύ ξεχωριστό μέρος είναι απίστευτο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κλοπ στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Ο Κλοπ οδήγησε την παρελθούσα σεζόν τη Λίβερπουλ στους τελικούς του Europa League και του League Cup, καθώς και στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος.