Μία ιδιαίτερη έκπληξη επιφύλαξε ο Μπαράκ Ομπάμα στην κόρη του, Μάλια, η οποία είχε γενέθλια στις 4 Ιουλίου, ανήμερα δηλαδή της επετείου για την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να σπάσει το πρωτόκολλο μιας και η κόρη του έκλεισε τα 18 της χρόνια. Ο πατέρας της είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος, όχι μόνο επειδή η Μάλια ενηλικιώθηκε αλλά και γιατί τον επόμενο χρόνο θα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Γεννημένη στις 4 Ιουλίου, ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η Μάλια κατά τη διάρκεια της θητείας του πατέρα της όφειλε να τον ακούει κάθε χρόνο και να βγάζει τον προβλεπόμενο λόγο, στην καθιερωμένη τελετή στον Λευκό Οίκο. Αυτό όμως δεν συνέβη φέτος.

Στην φετινή τελετή οι καλεσμένοι διασκέδασαν με την μουσική των Kendrick Lamar και Janelle Monae. Όταν το… «πάρτι» που προέβλεπε το πρωτόκολλο τελείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Δικαιολογώντας αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει είπε: «Αφού ο στόχος κάθε πατέρα είναι να φέρνει σε δύσκολη θέση τις κόρες του, μένει ένα πράγμα να κάνω».

Και έτσι προτού δώσει στους καλεσμένους του την ευκαιρία να καταλάβουν τι είχε στο μυαλό του, ο Ομπάμα άρχισε να τραγουδάει το «Happy Birthday» με τρόπο παράδοξο μεν αλλά αποτελεσματικό. Λίγο πριν το χειροκρότημα και προτού η κόρη του τρέξει συγκινημένη να τον αγκαλιάσει ο πρόεδρος ευχήθηκε «Και ο Θεός να προστατεύει τη Μάλια» .