Αμερικανός ευθυμογράφος και κωμικός είχε την έμπνευση να βάλει τον Ντόναλντ Τραμπ να πρωταγωνιστήσει σε σατιρικό βιβλίο για τα παιδιά, που θα κυκλοφορήσει σήμερα Τρίτη, όπου ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο παρουσιάζεται με τη μορφή μιας γλυκοπατάτας.

Το βιβλίο «A Child’s First Book of Trump» («Το πρώτο παιδικό βιβλίο για τον Τραμπ») το έγραψε ο Μάικλ Ιαν Μπλακ, 44 ετών, συγγραφέας επίσης πολλών βιβλίων για ενήλικες.

Στις σελίδες του παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ ως χαρακτήρα που έχει τη μορφή πατάτας, με χρώμα δέρματος σε «έντονο πορτοκαλί», «στρογγυλό» πρόσωπο και «ατίθασα μαλλιά».

Μια άλλη ιδιαιτερότητα της εξωτερικής εμφάνισης του «Αμερικανού Τραμπ», όπως λέγεται ο χαρακτήρας, είναι τα χέρια του που είναι «θλιβερά ατροφικά» σύμφωνα με το βιβλίο που εκδίδει ο οίκος Simon & Schuster.

Ο Ντόναλντ Τραμπ του Μάικλ Ιαν Μπλακ ζει στις οθόνες της τηλεόρασης, τρέφεται με δολάρια και θέλει να συνδέει το όνομά του με οτιδήποτε αγγίζει.

Προκειμένου να σταματήσουν αυτό το πλάσμα, το οποίο διακρίνεται για την «αλαζονεία» του και τον «θόρυβο» που προκαλεί, ο συγγραφέας προτείνει στα παιδιά να «κλείσουν την τηλεόρασή» τους.

«Χωρίς το χάος συρρικνώνεται»

Διότι το «Americus Trumpus» έχει μια αδυναμία:«Το να αδιαφορήσετε για τον Τραμπ, είναι ο μεγαλύτερος φόβος του».

«Χωρίς το χάος, συρρικνώνεται ώσπου να γίνει ένας θλιβερός πορτοκαλί δίσκος» εξηγεί ο συγγραφέας.

Εάν το κόλπο αυτό δεν λειτουργήσει, «αναμένω ότι δεν θα υπάρχει Τραμπ βορειότερα» συμπεραίνει ο ίδιος, ενώ το κείμενο συνοδεύει η εικόνα των Αμερικανών, με τις βαλίτσες στο χέρι, να κατευθύνονται μαζικά προς τα σύνορα με τον Καναδά.

«Γράφτηκε με το στυλ ενός παιδικού βιβλίου, όμως πιστεύω ότι πρόκειται κυρίως για ένα βιβλίο για ενήλικες» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Ρόζενταλ, που ανέλαβε την εικονογράφηση.

«Επιχείρησα (να τον αποτυπώσω) με κάθε μορφή και σχήμα. Αυτή η μορφή της γλυκοπατάτας ήταν η πιο διασκεδαστική» επισήμανε ο καλλιτέχνης.

Στόχος ήταν το βιβλίο να κυκλοφορήσει πριν από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα διεξαχθεί από την 18η έως την 21η Ιουλίου στο Κλίβελαντ.