Τριήμερη περιοδεία σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων με οικονομικούς παράγοντες και διαχειριστές κεφαλαίων, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία και δηλώνει αισιόδοξος ότι αυτός ο στόχος μπορεί να αποδειχθεί εφικτός. Μιλά δε για «έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση όχι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία παρά τις διακηρύξεις της είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα».

Στο Λονδίνο ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων Funds και επενδυτικών εταιρειών μεταξύ των οποίων η PIMCO, η Blackrock, KKR, Blackstone, Paulson & Co, Soros, Capital κ.α.

Πηγές της λεωφόρου Συγγρού λένε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση καθώς ο « κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Στην συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρότασή του για μία διαφορετική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους που να βασίζεται στα μειωμένα πλεονάσματα στο 2% με παράλληλη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στόχο την σταθερή ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συναντήσεις με το επιτελείο των Financial Times και της Deutsche Welle.