Με μια επιβλητική εμφάνιση στο Σταντ ντε Φρανς, η Γαλλία νίκησε την Ισλανδία (5-2) και ετοιμάζεται για τη μεγάλη αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Γερμανία στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας.

Ενας ημιτελικός που φέρνει στη μνήμη στιγμές ποδοσφαιρικού θεάματος αλλά και τρόμου! Η τελευταία αναμέτρηση Γαλλίας – Γερμανίας ήταν στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο Σταντ ντε Φρανς, τη βραδιά του μακελειού στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού. Οι θεατές έζησαν τον τρόμο με δύο εκρήξεις έξω από το γήπεδο, στο τέλος του ματς εκατοντάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όπως έγινε γνωστό η αποστολή της Γερμανίας διανυκτέρευσε στα αποδυτήρια και αναχώρησε τα ξημερώματα για το αεροδρόμιο.

Ποιος θα ξεχάσει όμως και τον σπουδαίο ημιτελικό στη Σεβίλλη στο Μουντιάλ ’82, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι (5-4) υπέρ της (τότε) Δυτικής Γερμανίας. Το ματς στην κανονική διάρκεια είχε τελειώσει 1-1, η παράταση 3-3 και ενώ η γαλλική ομάδα είχε προηγηθεί 3-1.

Στον χθεσινό προημιτελικό η Γαλλία κατάφερε με δύο γκολ νωρίς (Ζιρού 12′, Πογκμπά 20′) να αποβάλει το άγχος που της είχε προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Αντουάν Γκριεζμάν υπήρξε και πάλι ο ηγέτης (ένα γκολ, δύο ασίστ). Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε τα τέσσερα γκολ και διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Η Γαλλία προηγήθηκε 4-0 στο 45λεπτο (Παγέ 42′, Γκριεζμάν 45′) και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Euro που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο.

Η Ισλανδία εμφανίστηκε για πέμπτη συνεχόμενο ματς με την ίδια ενδεκάδα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν από άλλη ομάδα. Δεν κατάφερε να κόψει τον ρυθμό των Γάλλων και αποχαιρετά το Euro με μια εμφάνιση και ένα αποτέλεσμα που χωρίς αμφιβολία δεν της άξιζε. Μείωσε με τον Σίγκθορσον (56′), δέχτηκε ύστερα από τρία λεπτά το 5-1 (59′ Ζιρού) και ο Μπιάναρσον (84′), διαμόρφωσε το τελικό 5-2.