Με την κατάθεση του αποκαλούμενου «διαμεσολαβητή», του εξωτερικού φρουρού των φυλακών του Κορυδαλλού Δημήτρη Χατζησταμάτη συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να αναγνωρίσει το πρόσωπο από την ομάδα των χρυσαυγιτών με το οποίο συνομιλούσε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη κάλεσε τους κατηγορούμενους να σηκωθούν από το εδώλιο και στη συνέχεια τον μάρτυρα να παρατηρήσει και να απαντήσει αν «ανάμεσα τους είναι κάποιος ή κάποιοι από τα άτομα που συνομιλήσατε εκείνο το βράδυ».

Τα πρόσωπα που «έδειξε» ο μάρτυρας ήταν οι κατηγορούμενοι Γιάννης Άγγος και Ελπιδοφόρος Καλαρίτης ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα πως ήταν μέλη της ομάδας που περίμενε την παρέα του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια «Κοράλι». «Αυτοί μοιάζουν περισσότερο με το πρόσωπο που μίλησα εκείνο το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης ο οποίος επιχείρησε να «διαμεσολαβήσει» ανάμεσα στην ομάδα των χρυσαυγιτών, που είχε συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού, πιστεύοντας πως η ένταση μεταξύ τους ήταν για τον ποδοσφαιρικό αγώνα που είχε προηγηθεί περιέγραψε τον Παύλο Φύσσα λέγοντας: «Ήταν πράος, ηρεμότατος, με την κοπέλα του ο άνθρωπος. Δεν είχε διάθεση για καυγά».

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της προέδρου ο κ. Χατζησταμάτης είπε πως λίγες μέρες πριν το χτύπημα στον Παύλο Φύσσαείχε γίνει η επίθεση στο Πέραμα ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό στην λαϊκή στο Μεσολόγγι αλλά και σε αντιπαραθέσεις στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκείνη την περίοδο «οι Χρυσαυγίτες ήταν οι τσαμπουκάδες της πολιτικής ζωής».

Αναφερόμενος δε στη στιγμή που πλησίασε τον Παύλο Φύσσα, την ώρα που χτυπημένος βρίσκονταν στο έδαφος, και είδε το τραύμα του στην καρδιά εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση ότι « το χτύπημα ήταν επαγγελματικό και το είχε κάνει κάποιος που είχε εκπαιδευτεί».