Αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κοντά στην Μοσούλη του Ιράκ την 25η Ιουνίου είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο «υφυπουργός Πολέμου» κι ακόμη ένας ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Ο Μπασίμ Μουχάμαντ Αχμαντ Σουλτάν αλ Μπατζαρί, «υφυπουργός Πολέμου του ΙΚ», είχε διευθύνει την κατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές το 2014, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Το άλλο ανώτερο στέλεχος του ΙΚ το οποίο σκοτώθηκε ήταν ο Χάτιμ Ταλίμπ αλ Χαμντούνι, στρατιωτικός διοικητής των τζιχαντιστών στην Μοσούλη, πρόσθεσε ο Κουκ.

«Εξαλείφθηκαν δύο από τους πιο υψηλά ιστάμενους στρατιωτικούς ηγέτες του ΙΚΙΛ στο βόρειο Ιράκ», ανέφερε ο Κουκ, ο οποίος χρησιμοποίησε το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε).

«Οι θάνατοί τους, καθώς και άλλα πλήγματα εναντίον ηγετών του ΙΚΙΛ τον περασμένο μήνα, στερούν σε κρίσιμο βαθμό από την οργάνωση εμπειροπόλεμους ηγέτες στην Μοσούλη», πρόσθεσε.