Τέσσερις ημέρες καινοτομιών θα εξελιχθούν στον 32ο Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell. Φέτος, ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell θα φιλοξενηθεί σ’ ένα φεστιβάλ που κάνει τη διαφορά, το Make the Future London, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Queen Elizabeth Olympic Park, στο Λονδίνο, από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.

Πάνω από 200 ομάδες φοιτητών από 29 χώρες της Ευρώπης κι άλλων γεωγραφικών περιοχών εργάζονται σκληρά για να ολοκληρώσουν τα εξαιρετικά αποδοτικά οχήματά τους, προκειμένου να ανταγωνιστούν στην εν λόγω πίστα, στην εμβληματική πόλη του Λονδίνου.

Και φέτος, την Ελλάδα εκπροσωπούν τρεις ομάδες από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας:

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος. Αυτή θα είναι η όγδοη συνεχόμενη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, στην κατηγορία Prototype (Battery Electric).

Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, µε το εξελιγμένο όχημα πόλης Σπύρος Λούης. Αυτή θα είναι η ένατη συμμετοχή της ομάδας στο Μαραθώνιο, στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen) και η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Γιώργος Θωμαΐδης, Γενικός Διευθυντής της Coral Α.Ε., επίσημου licensee της Shell για την Ελλάδα, δήλωσε: «Σε πολύ μεγάλο βαθμό, η πρόοδος της κοινωνίας μας βασίζεται σ’ ένα αξιόπιστο και προσιτό ενεργειακό σύστημα. Αυτό είναι μια πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα. Ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell δείχνει πως η συνεργασία δίνει ώθηση στην καινοτομία. Οι συμμετέχοντες συνδυάζουν τη δημιουργικότητά τους με την προηγμένη τεχνολογία, ώστε να επιτύχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ενεργειακής αποδοτικότητας».