Πραγματοποιώντας μία πειστική εμφάνιση στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο (4-9/7) η Εθνική Ανδρών δε δυσκολεύτηκε απέναντι στην Τουρκία, φτάνοντας στη νίκη με 78-52.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «ξεδίπλωσε» στο παρκέ του ΟΑΚΑ τη φιλοσοφία του Φώτη Κατσικάρη, που βασίζεται σε ταχύτητα και άμυνα, και απλοποίησε το έργο του από το τρίτο δεκάλεπτο, απέναντι στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν που είχε περισσότερα φιλικά στα… πόδια της.

Μοναδικό μελανό σημείο των διεθνών σε αυτό το πρώτο φιλικό τα 20 λάθη, τα οποία όμως δικαιολογούνται βάσει του μικρού χρονικού διαστήματος που βρίσκονται μαζί οι παίκτες.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων έχει οριστεί για την προσεχή Κυριακή (26/6) στην Κωνσταντινούπολη.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο σημερινό πρώτο και τελευταίο φιλικό των διεθνών εντός των συνόρων αναδείχθηκε ο Κώστας Κουφός με 17 πόντους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε με 13, εκ των οποίων οι 10 «γράφτηκαν» στο… ρεσιτάλ του «αστέρα» των Μπακς στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου, στην πρώτη συμμετοχή του στην Εθνική Ανδρών, σημείωσε 15!

Ο Φώτης Κατσικάρης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους 13 παίκτες που είχε μαζί του, με τον τραυματία Κώστα Σλούκα να παρακολουθεί την αναμέτρηση και τον Στράτο Περπέρογλου να αναμένεται να ενταχθεί στην προετοιμασία τις επόμενες ημέρες, μετά την χθεσινή ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52

ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου 3 (1), Μπουρούσης 6 (2), Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8 (1), Παπαπέτρου 15 (1), Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Γ. Αντετοκούνμπο 13, Κουφός 17, Θ. Αντετοκούνμπο 4.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Εργκίν Αταμάν): Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6 (2), Οσμάν 12, Ερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτογλου 3 (1), Σαβάς 2, Γκεγίκ 3 (1), Μουχάμεντ 5 (1), Μπατούκ, Κορκμάζ 1, Μουτάφ, Σιπάχι.