Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στον α΄ γύρο της τελικής φάσης του World League, που διεξάγεται στην πόλη Χουιζού της Κίνας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 10-5 της Αυστραλίας, «σφράγισε» την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και πλέον, στον αυριανό προημιτελικό, θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Κίνα, για μία θέση στην τετράδα του τουρνουά. Η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο δυναμικό παιχνίδι των «καγκουρό» και μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο κατάφερε να ανοίξει την «ψαλίδα» της διαφοράς και να εξασφαλίσει τη νίκη.

Ο Θοδωρής Βλάχος άφησε αυτή τη φορά εκτός 13άδας τον Μανώλη Μυλωνάκη, καθώς και τον Μανώλη Σολανάκη, που δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα από τα τρία ματς της τελικής φάσης ως τώρα.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα, αυριανή αντίπαλος της εθνικής στα προημιτελικά, πήγε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη σήμερα απέναντι στη Βραζιλία του Ράτκο Ρούντιτς και του Φελίπε Περόνε, τελικά όμως ηττήθηκε 15-13 στα πέναλτι (11-11 ο κανονικός αγώνας) και έμεινε στην τέταρτη θέση του Β΄ ομίλου. Εφόσον η ελληνική ομάδα ξεπεράσει το εμπόδιο των γηπεδούχων, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Σαββάτου το νικητή της αναμέτρησης ΗΠΑ-Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 2-2, 4-1

Η σύνθεση της εθνικής: Φλέγκας, Τίγκας, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και οι τελικές βαθμολογίες των ομίλων:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ-Αυστραλία 10-5

Ιαπωνία-Ιταλία 10-17

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

ΕΛΛΑΔΑ 9

Ιταλία 6

Αυστραλία 3

Ιαπωνία 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Σερβία-ΗΠΑ 10-8

Βραζιλία-Κίνα 15-13 (πεν.)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

Σερβία 9

ΗΠΑ 6

Βραζιλία 2

Κίνα 1

Τα ζευγάρια των αυριανών προημιτελικών:

Ιταλία-Βραζιλία

Αυστραλία-ΗΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ-Κίνα

Ιαπωνία-Σερβία