Η Τουρκία ήταν «on fire», έστειλε την Τσεχία πίσω στην Πράγα και κράτησε στο Euro τον διάσημο, αν και άφαντο στη διοργάνωση, Γουίλ Γκριγκ της Βόρειας Ιρλανδίας. Η ιστορία των Βορειοϊρλανδών, χάρη στους εκπληκτικούς οπαδούς τους και το απίστευτο τραγούδι(-παράφραση) «Will Grigg’s on fire», θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016, ωστόσο σπουδαία είναι και η ιστορία των παικτών του Φατίχ Τερίμ, οι οποίοι είχαν απόλυτη ευστοχία στις τελικές προσπάθειές τους, νίκησαν με 2-0 την Τσεχία και νιώθουν ότι είναι φαβορί για την πρόκριση στη φάση των νοκάουτ αγώνων (ως μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση των ομίλων). Απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της σύγχρονης Ιστορίας του ποδοσφαίρου, τον Πετρ Τσεχ, οι Τούρκοι είχαν μόλις δύο σουτ στην εστία και κατέληξαν και τα δύο στα δίχτυα που φύλαγε ο τσέχος τερματοφύλακας. Το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο δείχνει πόσο «επαγγελματική» ήταν η νίκη της Τουρκίας, η οποία άφησε τους αντιπάλους της να έχουν την κατοχή της μπάλας, έκλεισε τον κεντρικό άξονα προστεύοντας τον γκολκίπερ της, Μπαμπατζάν και σε κάθε ευκαιρία που δημιούργησε, έστειλε τους Τσέχους στη σέντρα.

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. Εκείνο που έκανε το έργο της ομάδας του Τερίμ πιο εύκολο ήταν το γρήγορο γκολ, που δημιούργησε ο νεότερος παίκτης της διοργάνωσης, ο 19χρονος Εμρέ Μορ.

Ο πιτσιρικάς, για τον οποίο η Ντόρτμουντ δαπάνησε 9 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Νόρτζελαντ, έκανε επέλαση από τα δεξιά και με σέντρα-ξυράφι βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος με ξερό σουτ σημείωσε το 21ο γκολ του με τη φανέλα της Τουρκίας και πρώτο στον χθεσινό αγώνα.

Οι Τσέχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν την άμυνα των νικητών που στάθηκαν τυχεροί όταν η κεφαλιά του Σίβοκ βρήκε στο δοκάρι. Οι ευκαιρίες χάνονταν για τους Τσέχους, ο χρόνος κυλούσε και στο 65′ η Τουρκία με το δεύτερο σουτ στην εστία έκανε το 2-0!

Ο Τοπάλ από θέση οφσάιντ έστρωσε την μπάλα στον Τουφάν, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.