Ανάκληση αυτοκινήτων Opel Mokka για πρόβλημα στα φρένα που μπορεί να οδηγήσει και σε ανάφλεξη, ανακοίνωσε η GM ΕΛΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων OPEL τύπου Mokka.

Η ανάκληση αφορά σε 374 οχήματα, εκ των οποίων 369 είναι στην κατοχή των καταναλωτών, μοντέλα ετών 2015 / 2016. Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η Opel, ποιοτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι, υπάρχει η πιθανότητα εισχώρησης νερού μέσα στη σύνδεση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου φρένων EBCM.

Στη χειρότερη περίπτωση, το νερό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει σε ροή υψηλής ενέργειας και απότομη θέρμανση της περιοχής με ενδεχόμενο ανάφλεξης. Για να διορθωθεί αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να ελεγχθεί εάν το κάλυμμα του νερού στο κλιπ στερέωσης σφραγίζει σωστά. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή μόνωση του φις στερέωσης της EBCM.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 211 211 1543.