Οι εκστρατείες υπέρ ή κατά της εξόδου της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ένωση επαναλαμβανονται σήμερα, μετά τον θάνατο της βουλευτή Τζο Κοξ και τέσσερις μέρες πριν από το δημοψήφισμα το οποίο θα κρίνει την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Βρετανίας.

Πολλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αναμένται να παρέμβουν σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές. Όσον αφορά τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού απευθείας στο BBC το βράδυ.

Πάντως, η προεκλογική εκστρατεία, η οποία είχε ανασταλεί προσωρινά μετά τη δολοφονία στη μέση του δρόμου της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, δεν αναμένεται ουσιαστικά να επαναληφθεί πριν από την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με ένα ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Γουέμπλεϊ ενώπιον 6.000 ανθρώπων.

Το Σάββατο, τα δύο στρατόπεδα, “Vote Leave” (Ψήφος για την έξοδο) και “Britain Stronger In” (Ισχυρότερη Βρετανία μέσα στην ΕΕ) ακύρωσαν δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Το Κοινοβούλιο θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία τη Δευτέρα για να αποτίσει φόρο τιμής σε “ένα από τα πιο λαμπρά και πιο φλογερά μέλη του”, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κάμερον.