Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Ρόι Χότζσον για τις επιλογές του στην επίθεση, στο ματς της Δευτέρας με τη Σλοβακία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας προβληματίζεται για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στη γραμμή κρούσης, στο ματς που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2016.

Ο Χάρι Κέιν ήταν βασικός στις πρώτες δύο αγωνιστικές, όμως η παρουσία του δεν ξεπέρασε την μετριότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Ετσι, είναι φυσιολογικό να αναπτυχθεί φιλολογία περί χρησιμοποίησης των Βάρντι, Στάριτζ που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς με την Ουαλία, σκόραραν αμφότεροι και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

«Μίλησα με τον Χάρι. Τα πηγαίνει πολύ καλά στην προπόνηση και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, ο Τζέιμι και ο Ντάνιελ πήγαν εξαιρετικά στο ματς με την Ουαλία και ασφαλώς θα ήθελαν να πάρουν κι άλλη μία ευκαιρία. Εχουμε πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ικανούς να μπουν και να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα» είπε ο Χότζσον.

Στο προπονητικό κέντρο της Αγγλίας ήταν κι ο πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Ντάικ ο οποίος μίλησε για το μέλλον του Χότζσον στην εθνική, καθώς το συμβόλαιο του έμπειρου προπονητή ολοκληρώνεται τον Ιούλιο.

«Φυσικά αν φτάσουμε μέχρι τους ημιτελικούς θα είναι επιτυχία. Οπως κι αν αποκλειστούμε στους προημιτελικούς στα πέναλτι ή από ατυχία επειδή θα έχουμε πέσει πάνω σε πολύ καλό αντίπαλο. Αν έχουμε παίξει καλά τότε θα υπάρξει συζήτηση». Ο 69χρονος τεχνικός όμως θεωρεί πως τα πράγματα είναι πολύ απλά: «Την ημέρα που θα επιστρέψουμε στο Λονδίνο, η FA πρέπει να αποφασίσει τί ακριβώς θέλει να κάνει» είπε χαρακτηριστικά.