Οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών εξαπλώθηκαν και σε δεύτερη γαλλική πόλη το Σάββατο, σπιλώνοντας τις πρώτες ημέρες του EURO 2016 και εγείρουν ερωτηματικά μεταξύ των υποστηρικτών των ομάδων σχετικά με την τακτική των αστυνομικών αρχών.

Οπαδοί της Βόρειας Ιρλανδίας είχαν συμπλοκές με τους ντόπιους στην πόλη της Νις. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών επτά άτομα τραυματίστηκαν.

Εκατοντάδες οπαδοί της Αγγλίας και της Ρωσίας συνεπλάκησαν στη Μασσαλία, εκσφενδονίζοντας μπουκάλια από μπίρες και καρέκλες. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν η χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους ταραξίες, οι οποίοι έτρεχαν να κρυφτούν στα στενά δρομάκια του Παλαιού Λιμανιού της πόλης.

Αργότερα, σε σκηνές που θα μπορούσαν κάλλιστα να επιφέρουν βαριές «καμπάνες» από την UEFA, οπαδοί της Ρωσίας «χρέωσαν» τα θλιβερά έκτροπα στους Άγγλους ομοϊδεάτες τους μέσα στο «Βελοντρόμ», λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα που βρήκε ισόπαλες τις ομάδες τους με σκορ 1-1.

Οι φίλαθλοι των «Τριών Λιονταριών» αναγκάστηκαν να πηδούν τους φράχτες για να ξεφύγουν, την ώρα που κάποιες σοκαριστικές εικόνες έδειχναν έναν πατέρα να προσπαθεί να προστατεύσει το μικρό του γιο την ώρα που οπαδοί της Ρωσίας με καλυμμένα τα πρόσωπά τους χτυπούσαν και κλωτσούσαν τον κόσμο που υποχωρούσε.

Τα γεγονότα σχολιάστηκαν από την διοργανώτρια αρχή του τουρνουά. «Άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο» αναφέρει η δήλωση αξιωματούχου της UEFA.