Το δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού κατά την τριετία 2013-2016, ιδίως μετά την επεισοδιακή απομάκρυνση του Λουκά Βύντρα, αποτέλεσε μια μόνιμη μαύρη τρύπα. Βεβαίως, στις τάξεις των οπαδών της ομάδας και πριν από τη φυγή του διεθνούς δεξιοπόδαρου αμυντικού ήταν επικρατούσα η άποψη ότι το Τριφύλλι χρειαζόταν ενίσχυση με έναν καλύτερο δεξιό οπισθοφύλακα. Στα χρόνια που ακολούθησαν όμως –κυρίως λόγω της μετριότητας όσων κλήθηκαν να τον αντικαταστήσουν –η ποδοσφαιρική αξία του Βύντρα εκτιμήθηκε περισσότερο.

Εν τέλει, η τρύπα έκλεισε μια και καλή τον περασμένο Ιανουάριο όταν οι Πράσινοι απέκτησαν τον έμπειρο Ιταλό Τζαντομένικο Μέστο, έναν… κανονικό δεξιό μπακ. Ωστόσο, θέλοντας να κλείσουν διά παντός την τρύπα επενδύουν (και) στο μέλλον, ενισχύοντας παράλληλα το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ. Με αυτό το σκεπτικό κινούνται για την απόκτηση του ταλαντούχου 23χρονου δεξιού μπακ Κυριάκου Κυβρακίδη. Οι διαπραγματεύσεις με τον Ατρόμητο βρίσκονται σε καλό σημείο, καθώς εκκρεμεί η συμφωνία για το ποσοστό μεταπώλησης που θα διατηρήσει ο σύλλογος του Περιστερίου.

Στο μεταξύ, ο Ράσμους Τελάντερ υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί πόδι και αρχίζει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στις 28 Ιουλίου. Ο δανός στόπερ λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα είχε τεθεί νοκάουτ προτού αρχίσουν τα πλέι οφ, ενώ σε εγχείρηση είχε υποβληθεί και πριν από 14 μήνες.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανόν να δώσει τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του για τη νέα σεζόν στο γήπεδο της Λεωφόρου διότι, αφενός δεν έχει εκδοθεί ακόμη η οικοδομική άδεια για την επιπλέον εξέδρα που θα τοποθετηθεί στην πλευρά της οδού Τσόχα, αφετέρου ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου είναι σε κακή κατάσταση και πιθανώς θα χρειαστεί αντικατάσταση.