Τα πρωταθλήματα τελειώνουν, η Εθνική αρχίζει. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και την επιστροφή των διεθνών που αγωνίζονται εκτός Ελλάδας (Μπουρούσης, Σλούκας, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου) ο Φώτης Κατσικάρης καταλήγει στην προεπιλογή για την εθνική ομάδα ενόψει του Προολυμπιακού του Τορίνου, όπου θα ταξιδέψει η τελική 12άδα.

Μολονότι πέρυσι είχε εκφράσει πρόθεση για προετοιμασία με 12 παίκτες, θα επιλέξει και φέτος 15-16 παίκτες. Ο ομοσπονδιακός προπονητής σήμερα έχει προγραμματίσει μακρά σύσκεψη με τους συνεργάτες του στα γραφεία της ΕΟΚ και θα αποφασίσει για τη 12άδα ύστερα από τις προπονήσεις και τους τρεις φιλικούς αγώνες (με Τουρκία 23 και 26/6 και με Σερβία στις 28/6).

Σημαντικές αποχωρήσεις, τραυματισμοί και φυσικά η τελική απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετά τη συνάντηση με τους Μπακς, την Τετάρτη κάνουν δύσκολή την επιλογή της 15άδας. Η προεπιλογή που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ίσως να συμπεριλαμβάνει το επώνυμο Αντετοκούνμπο, αλλά είναι πολύ πιθανό δίπλα του να υπάρχει μόνο το όνομα Θανάσης, αφού πληροφορίες λένε πως ο πρεσβύτερος των Αντετοκούνμπο θα κληθεί στην προεπιλογή. Κρίσιμο όμως είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους Σλούκα, Περπέρογλου οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς και εξακολουθούν να έχουν πόνους. Ο Σλούκας στην πελματιαία και θα αγωνίζεται με ενέσεις στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος, ο Περπέρογλου παίζει με την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της Ισπανίας με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Αν δεν κατέβουν, σε συνδυασμό με το τέλος εποχής των Σπανούλη, Ζήση, η επιλογή θα είναι δύσκολη υπόθεση. Πάντως θέση θα έχει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αντίθετα με τον Νίκο Παππά που το πιθανότερο είναι πως δεν θα κληθεί.