Το Μεξικό πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Ουρουγουάης (3-1) στο πρώτο παιχνίδι του Γ’ ομίλου του Κόπα Αμέρικα. Το σκορ για τους νικητές άνοιξε με αυτογκόλ του Περέιρα στο 4’, ενώ στο 45ο λεπτό αποβλήθηκε ο Βεσίνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που έκανε ακόμη πιο εύκολη την αποστολή των «αζτέκων». Στο 72′ ωστόσο το Μεξικό έμεινε επίσης με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκουαρδάδο και η Ουρουγουάη κατάφερε ένα λεπτό αργότερα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Oι Μεξικανοί όμως δεν τα παράτησαν και στο 86ο λεπτό ο Μάρκες έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Ερέρα στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

εξικό: Ταλαβέρα, Αράουχο, Ρέγες, Λαγιούν, Μάρκες, Γκουαρδάδο, Ερέρα, Κορόνα (61’ Ντουένιας), Ακίνο (55’ Λοσάνο), Ερνάντες (83’ Χιμένες).

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Α. Περέιρα, Γοδίν, Χιμένες, Μ. Περέιρα, Λοδέιρο (46’ Γκονζάλες), Αρέβαλο (84’ Ραμίρες), Μεσίνο, Σάντσες, Καβάνι, Ρολάν (60’ Ερνάντες).

Βενεζουέλα-Τζαμάικα 1-0

Η Βενεζουέλα ξεκίνησε με νίκη στο πρώτο παιχνίδι του Γ’ ομίλου του Copa America με 1-0 της Τζαμάικα στο Σικάγο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 15ο λεπτό με σκόρερ τον Μαρτίνες, ενώ οκτώ λεπτά μετά η Τζαμάικα έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Όστιν, γεγονός που διευκόλυνε το έργο των Βενεζουελάνων για να φτάσουν στη νίκη.

Τζαμάικα: Μπλέικ, Μαριάπα, Τέιλορ, Μόργκαν (40′ Λόρενς), ΜακΚλίρι, Μπινς (77′ Χέκτορ), Μπινς (88′ Γουότσον), Όστιν, ΜακΆναφ, Μπαρνς, Ντόναλντσον.

Βενεζουέλα: Ερνάντες, Ροσάλες, Άνχελ, Βισκαρόντο, Φέλτσερ, Ρινκόν, Φιγκέρα, Σέιχας (86′ Οτέρο), Μαρτίνες (77′ Πενιαράντα), Ροντόν, Γκέρα (91′ Γκονζάλες).

Βαθμολογία

(Σε 1 αγώνα)

Μεξικό 3

Βενεζουέλα 3

Τζαμάικα 0

Ουρουγουάη 0